Drejslová (ODS): Neodstraňujme překážky ve vzdělávání

05.10.2019 8:39

Přes 20 let jsem učila matematiku na gymnáziu, proto mně školství na všech úrovních není lhostejné. Již několik let sleduji různé názory a diskuse ohledně povinné maturity z matematiky.

Drejslová (ODS): Neodstraňujme překážky ve vzdělávání
Foto: ODS
Popisek: ODS

Matematika je základem všeho. Rozvíjí logické myšlení a bez něho se neobejde snad nikdo v reálném životě. Maturita z matematiky je logickým vyústěním i v tom, že ji na školách všech typů učíme spolu s českým a cizím jazykem nejvíce hodin.

Hovoří se o kvalitě učitelů, jak školu udělat zábavnější, aby se matematika lépe učila. Zastávám názor, že se v životě musíme potkat s různými lidmi a naučit se s nimi komunikovat. To platí nejen o učitelích, lékařích, úřednících a všech ostatních profesích. Je důležité, aby se nesnižovalo množství vědomostí k získání středoškolského vzdělání a klima na školách bylo příjemné pro učitele i studenty.

Téměř každý z nás měl s nějakým předmětem problém. Abychom získali vytoužené maturitní vysvědčení, museli jsme to překonat, poprat se s tím. A výsledek se dostavil, stali jsme se absolventy školy.

Stále častěji říkám: „Neodstraňujme překážky, všichni je musíme zdolat, abychom se zdárně poprali s nástrahami života“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu