Drozd (Soukromníci): Klášterec nad Ohří vedeme už druhé volební období

02.02.2019 22:29

Je tomu tak. Jsem starostou za Stranu soukromníků České republiky již druhé volební období. Jak se může přihodit, že nám lidé věří?

Drozd (Soukromníci): Klášterec nad Ohří vedeme už druhé volební období
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Klášterec nad Ohří Štefan Drozd (Soukromníci)

Možná je to jednodušší v komunální politice, kde k sobě mají lidé blíže a vidí si, jak se říká, do talíře. Ale já jsem starostou Klášterce nad Ohří, a to je město v severozápadních Čechách s téměř 15.000 obyvateli.

Jako starosta města jsem se musel vymanit z bubliny podnikání a začít hledět na město velmi širokým pohledem. Zkušenosti z podnikání se hodily a dokázaly přesvědčit voliče, že my Soukromníci se umíme postarat nejen o sebe, své rodiny, své zaměstnance, ale když dostaneme důvěru, tak i o občany města. V komunálních volbách v roce 2014 jsme dostali od voličů 9 procent, u nás v Klášterci nad Ohří, kde máme v zastupitelstvu 21 zastupitelů, to znamenalo zisk dvou mandátů. Když jsem však v uplynulém volebním období dostal možnost předvést, jak umíme hospodařit my Soukromníci, ukázali jsme to. Pro práci jsme dokázali přesvědčit i mnoho aktivních zaměstnanců městského úřadu. A volební výsledek na podzim roku 2018? Téměř 32 procent a zisk sedmi mandátů, volební vítězství, čtyři radní, což je většina v sedmičlenné radě města, v absolutním počtu hlasů prvních šest míst pro Soukromníky. A městský úřad? Poslední dva roky po sobě vítězství v soutěži „Přívětivý úřad“ v Ústeckém kraji, v celé České republice pak jedno druhé a jedno třetí místo. Žádné sliby, žádná hesla, jenom práce. Málokdo věřil, že se to podaří. Započatou práci musíme v tomto volebním období dokončit a připravit další projekty pro lepší život v našem městě. A pokud Klášterec nad Ohří neznáte, určitě se přijeďte podívat. Hospodaříme ve městě, kde nyní v zimě můžete lyžovat na naší „městské“ sjezdovce Alšovka. Ochutnat léčivé prameny v lázeňském areálu Evženie můžete celoročně. V létě se pak zchladit v našem aquaparku. Milovníky historie přivítá v zámeckém parku plném vzácných dřevin zámek nejenom s muzeem porcelánu. Nově je otevřena expozice „Holky z porcelánu“ v druhé nejstarší dosud fungující porcelánce v České republice. Přijeďte se podívat tam, kde město vedou Soukromníci. Rád Vás u nás přivítám.

Ing. Štefan Drozd,
člen Rozšířeného předsednictva Strany soukromníků České republiky,
starosta města Klášterec nad Ohří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…