Dubec (Piráti): Zpravodaj pro jihomoravské obce

31.01.2022 5:35 | Tisková zpráva

Jihomoravský kraj v minulosti vydával časopis Ekolisty, který se věnoval environmentálním tématům. Nyní se magazín vrací v nové podobě. Jeho nejnovější vydání informuje o komunitní energetice.

Dubec (Piráti): Zpravodaj pro jihomoravské obce
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Zpravodaj je určen pro každé vedení měst a obcí v Jihomoravském kraji i širokou veřejnost. V elektronické verzi bude ke stažení na webových stránkách.

Cílem je vysvětlit, jak využít veškerý potenciál, který oblast komunitní energetiky skýtá – od možnosti financování, přes tipy na chytrá řešení až po přenos zkušeností z fungujících projektů u nás i v zahraničí. Stranou nezůstal ani praktický návod, který provede starosty a starostky celým procesem takzvaně od nápadu až po reálné využívání obnovitelných zdrojů energie.

„Energeticky soběstačné obce a energetická družstva mohou být do budoucna odpovědí na otázku, jak vyrábět dostupnou a čistou energii pro každého obyvatele Jihomoravského kraje. Tato soběstačnost nám navíc zaručí dodávky energií v krizových situacích. Jsem přesvědčen, že nepřeháním, když říkám, že stojíme na prahu nové energetické etapy. A právě nově vydaný zpravodaj nám tuto etapu představuje,” uvedl náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách