Duchková (BPP): Další černý mrak nad Prahou 2?

01.02.2016 10:07

Prodává Praha 2 obecní byty za stovky miliónů na základě zpackaných znaleckých posudků?

Duchková (BPP): Další černý mrak nad Prahou 2?
Foto: TOP 09
Popisek: Jana Duchková

Praze 2 se pod vedením současné Rady moc nedaří. Jana Černochová, která ODS na Praze 2 vyhrála volby, má na chod obce stále menší vliv a pomyslné žezlo převzala zatím neformálně z Magistrátu poněkud nechvalně známá nová první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Občané se bouří, sepisují petice. Stížnosti na práci radních se na Magistrátu množí, a to jak od občanů, tak dokonce od kompletní opozice. O kauze Zvonařka už bylo napsáno mnohé, o vystěhovávání nájemníků Na Slupi, jistě ještě mnohé napsáno bude.

A jako by toho nebylo málo, zdá se, že tolik diskutovaný a opozicí kritizovaný prodej bytů se slevou až 43% má další vady na kráse. Znalec totiž v posudcích uvádí, že provedl "prohlídku domu". Neuvádí, že by osobně navštívil dotčené byty. A v tom, dle jednoho nespavého zastupitele, který si po nocích čte právní normy, může být onen „zakopaný pes“.

Znalec v posudcích dále uvádí, že pro vypracování znaleckého posudku použil "Evidenční listy jednotlivých bytů". Evidenční listy bytů ovšem v posudku uvedeny nejsou. Není tedy nikterak doloženo, kdo, kdy a zda vůbec změřil podlahovou plochu jednotlivých bytů, což má podstatný vliv na stanovení ceny bytu. Podle zákona č. 36/1967 měl přitom znalec provést měření osobně, případně si na měření vyžádat konzultanta a tuto okolnost uvést v posudku. Údajně dokonce existuje několik nájemníků, kteří od obce obdrželi nabídku a jsou ochotni potvrdit, že měření u nich v bytě vůbec neproběhlo!

Vzhledem k tomu, jak se koalice ústy své radní pro prodej majetku, bránila jasnému zveřejnění výměry jednotlivých bytů, se celá situace jeví vskutku nestandardně. Ona radní dokonce veřejně na mikrofon před celým zastupitelstvem prohlásila: …“nebylo by přeci fér, aby bylo na první pohled vidět, za kolik se prodává“. Asi si chudák v tu chvíli neuvědomila, že mluví o obecním majetku před vrcholným orgánem obce. Celá záležitost je o to kurióznější, že jedním z kupujících je právě ona „důvtipná“ současná radní pro prodej majetku, která by právě v těchto dnech měla podepisovat kupní smlouvu na obecní byt s onou slevou 43%.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).