Dušková (Piráti): Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy

23.07.2022 16:52 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k prioritám pro podzimní komunální volby v Ostravě-Porubě

Dušková (Piráti): Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy
Foto: Piráti
Popisek: Martina Dušková

Kamarádi Piráti mi někdy říkají Mary Poppins. Asi proto, že stojím vždycky na straně těch slabších, a možná taky proto, že mě většinou nepotkáte jinak než v sukni nebo šatech. Neříkám, že bych někdy nechtěla mít kouzelný proutek a pomoct všem, kteří to potřebují. Pomoct všem znevýhodněným dětem, mladým rodinám a matkám samoživitelkám. Jenže ten proutek nemám, a proto raději pracuji jako projektová manažerka v sociálních službách. A proto jsem taky vstoupila do politiky.

Práce v sociálních oblasti mě bavila už na škole. Už tehdy jsem se věnovala rodinám s dětmi. Pracovala jsem i ve výchovném ústavu. Po deseti letech přímé práce v terénu mě legislativa, která neodpovídá reálným potřebám lidí, přivedla do státní správy. Působila jsem na Ministerstvu pro místní rozvoj i na Úřadu vlády ČR. U Pirátů se věnuji sociálním tématům a dlouhodobě spolupracuji s Olgou Richterovou. Obě máme podobné sociální cítění.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí

Vyrostla jsem v Ostravě-Porubě a dodnes tam se svou rodinou žiju. Jsem vdaná a mám dvě skvělé děti. Poruba je takové město ve městě a říká se, že kdo tady jednou zakotvil, v jiné části Ostravy už by žít nemohl. Já to tak mám, mám to tady moc ráda. V mnoha ohledech se náš obvod ubírá správným směrem, ale vidím tu i velké rezervy, nejen v sociální oblasti, ke které mám nejblíž.

Všude nejraději chodím pěšky a pozoruji takový ten běžný cvrkot ve městě. V Porubě mi chybí pořádný komunitní život, mám pocit, že lidi o svůj obvod ztrácí zájem. Velkým tématem je pro mě cirkulární ekonomika, obzvlášť teď v době energetické krize bychom měli hledat udržitelná řešení pro budoucnost. Já sama nejím maso, protože každá cesta, jak snížit uhlíkovou stopu, má smysl. S tím souvisí i doprava. Poruba by mohla být víc otevřená pro ty, kteří se chtějí (třeba jen občas) dopravovat jinak než autem – cyklisty, uživatele MHD i pěší.

To chci změnit. Chci z Poruby udělat výkladní skříň Ostravy.“

Martina Dušková
pirátská lídryně v Ostravě-Porubě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky