Dvojí metr (ANeO): Dvojí metr

03.05.2014 17:05

Když počátkem roku demonstranti upalovali policisty na náměstí Majdan a svrhli demokraticky zvolenou vládu, byli to pro Západ hrdinové. Na východě Ukrajiny demonstranti, rovněž obsazující vládní budovy pučistů jsou zločinci. VELMI ZAJÍMAVÉ POZNÁNÍ!

Dvojí metr (ANeO): Dvojí metr
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Kelišová z Troškovy komedie by na tuto situaci řekla: "Velebnosti, chce se mi blejt!".

Proč?

Protože postoje USA a EU vůči Rusku a vůči ruskojazyčnému obyvatelstvu Ukrajiny na jedné straně a pučistům z Majdanu na straně druhé jsou v příkrém protikladu. Pokrytecká, pokřivená a chladnokrevná politika USA a EU na jedné straně uznává nedemokraticky dosazenou pučistickou vládu v Kyjevě, předtím a nyní podporovanou 5 miliardami amerických dolarů, kde v rozporu s platnou ukrajinskou ústavou byl sesazen demokraticky zvolený prezident Janukovyč  a na straně druhé obviňuje z nekalých a nepřátelských praktik Rusko ze zinscenování separatismu na jihovýchodě Ukrajiny, kde se ruskojazyční občané dožadují autonomie.

Opět dvojí politický metr. Pokud by došlo k převratu v některé ze zemí EU, byla by reakce USA a EU jiná. Pučisté by byli zločinci a ti, kdo by proti nim bojovali by byli hrdinové.

Proč je tomu tak?

Stačí sledovat reakce zasvěcených lidí, kteří mají s neokonzervatismem v USA své zkušenosti.

Mediálně zmasírovaným a dezorientovaným občanům vše objasňuje - https://www.youtube.com/watch?v=BABXj2nNO8k

Paul Craig Roberts, jenž byl za prezidenta Ronalda Reagana náměstkem ministra financí. Šéfoval koncipientům reaganomiky. Zdravého rozumu má víc, než všechny pražské korouhvičky (o „celebritách“ s cizím občanstvím nemluvě). V posledním článku píše:

"Teď už je mimo pochybnost, že „kyjevský ´Maidan´ byl ve skutečnosti pučem proti demokraticky zvolené vládě, který organizoval Washington“. A že „cílem puče bylo rozmístit vojenské základny NATO na ukrajinských hranicích s Ruskem“ – a „prosadit úsporný program MMF, kamuflující finanční zájem Západu na vyloupení země“.

A pak věřte USA a jejich pochlebovačům v EU!

Kandidát na europoslance č.6 za ANEO Jiří Bezák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Bezák - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.