Dvouletý (Soukromníci): Nová podoba věznice

22.11.2022 15:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k postupující realizaci rekontrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti

Dvouletý (Soukromníci): Nová podoba věznice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Dvouletý

Jako Hradišťáci jsme rádi, že stát pokračuje v krocích, které vedou k rekonstrukci bývalé věznice a její přeměny v sídlo justičních orgánů i muzea totality. Majitel objektu, Úřad pro zastupování města ve věcech majetkových, uzavřel dříve vypsanou architektonicko-urbanistickou soutěž, ze které vzešel vítězný návrh z pera pražských architektů. Všechny detaily se můžete dozvědět ZDE.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Co na novou podobu „věznice“ říkáte?

Jsem zvědavý na všechny detaily, které se týkají proměny tohoto historického objektu. Chci věřit tomu, že již v úvodní studii se architekti dobře vypořádali nejen s estetickou stránkou, ale také všemi dalšími důležitými aspekty, jako je dopravní napojení, dostatečné parkování, racionální ekonomika spojená s investcí, ale také provoz areálu, i zečlenění tohoto nového „uzlu“ do celého širšího centra našeho města.

Se všemi soutěžními návrhy se budeme moci předběžně seznámit v pátek 9. prosince 2022 od 16 hodin, kdy by měla proběhnout v Redutě vernisáž výstavy, na které budou prezentovány všechny návrhy architektů. Budeme rádi za všechny vaše reakce a komentáře.

Mimochodem, stojí za povšimnutí to, že návrh architektů, kteří řešili rekonstrukci bývalé věznice, počítá s tím, že dojde k zásadní proměně uherskohradišťského autobusového nádraží. Jen je velká škoda, že se o této změně zatím tak nějak takticky mlčí. Proč? Neměla by se na toto téma vést vážná debata mezi odborníky, občany našeho města i širokou veřejností? Obzvláště, když se tato věc už váženě „propisuje“ do dalších architektonických studií?

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…