Dvouletý (Soukromníci): Nová podoba věznice

22.11.2022 15:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k postupující realizaci rekontrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti

Dvouletý (Soukromníci): Nová podoba věznice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Dvouletý

Jako Hradišťáci jsme rádi, že stát pokračuje v krocích, které vedou k rekonstrukci bývalé věznice a její přeměny v sídlo justičních orgánů i muzea totality. Majitel objektu, Úřad pro zastupování města ve věcech majetkových, uzavřel dříve vypsanou architektonicko-urbanistickou soutěž, ze které vzešel vítězný návrh z pera pražských architektů. Všechny detaily se můžete dozvědět ZDE.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

Co na novou podobu „věznice“ říkáte?

Jsem zvědavý na všechny detaily, které se týkají proměny tohoto historického objektu. Chci věřit tomu, že již v úvodní studii se architekti dobře vypořádali nejen s estetickou stránkou, ale také všemi dalšími důležitými aspekty, jako je dopravní napojení, dostatečné parkování, racionální ekonomika spojená s investcí, ale také provoz areálu, i zečlenění tohoto nového „uzlu“ do celého širšího centra našeho města.

Se všemi soutěžními návrhy se budeme moci předběžně seznámit v pátek 9. prosince 2022 od 16 hodin, kdy by měla proběhnout v Redutě vernisáž výstavy, na které budou prezentovány všechny návrhy architektů. Budeme rádi za všechny vaše reakce a komentáře.

Mimochodem, stojí za povšimnutí to, že návrh architektů, kteří řešili rekonstrukci bývalé věznice, počítá s tím, že dojde k zásadní proměně uherskohradišťského autobusového nádraží. Jen je velká škoda, že se o této změně zatím tak nějak takticky mlčí. Proč? Neměla by se na toto téma vést vážná debata mezi odborníky, občany našeho města i širokou veřejností? Obzvláště, když se tato věc už váženě „propisuje“ do dalších architektonických studií?

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.