Dvouletý (Soukromníci): Parkování a doprava v zajetí předvolebních slibů

19.04.2022 11:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopravě a parkování v Uherském Hradišti

Dvouletý (Soukromníci): Parkování a doprava v zajetí předvolebních slibů
Foto: Archiv Michala Dvouletého
Popisek: Michal Dvouletý

Doprava a parkování se staly jen a pouze volebními tématy. Proč? Protože se tyto palčivé problémy začnou řešit vždy výhradně před volbami. Cíl je jasný. Zase a znovu přesvědčit, že radniční koalice plní předvolební sliby. A je přitom úplně jedno, že jde pouze o další porci studií, projektů či šikovně prezentovaných záměrů, v tom lepším případě o několik nových zastávek či hrstku parkovacích míst.

Jasně, všichni víme, o jak komplikované a časově i finančně náročné projekty se jedná. Nikdo nemá v rukávu kouzelný proutek, s jehož pomocí vyřeší ze dne na den tyto letité trable. Ale pohár trpělivosti přetekl. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste četli v předvolebních letácích sliby o napojení města na obchvat přes Průmyslovou ulici, o tom, že radnice vyřeší parkování, že přizpůsobí MHD skutečným potřebám.

A výsledek? Stále jen hromada papírů. Ano, je třeba postupovat koncepčně. Ale naše město se dostalo do fáze, kdy se jedna koncepce kříží s druhou (regenerace Štěpnic vs. MHD), šuplíky se plní stohy dalších rozvojových plánů (nábřeží Moravy aj.), ale lidé např. na Východě stále krouží kolem svých domů a marně hledají místo k zaparkování. A peníze letí oknem. Nejen za zmíněné studie, ale desítky milionů korun za nákup budovy bývalé Komerční banky (aby sem radnice přestěhovala úředníky), františkánského kláštera (aniž by radnice věděla, k čemu jej využije) nebo na zkrášlení Prostřední ulice (včetně bronzových plaket za téměř 600 tisíc). Tedy zcela v rozporu s tím, jaké problémy trápí město a jeho občany.

Utrácet peníze daňových poplatníku za líbivé a „jednoduché“ projekty je politicky lákavé, ale krátkozraké. Lepší budoucnost to nepřinese.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…