Dvouletý (Soukromníci): Vláda mne nebude bezdůvodně šmírovat. Zvolím si totiž jinou!

04.02.2016 12:02

Vláda se rozhodla, že mně bude šmírovat. Děkuji, nechci! Nechci, aby mi nějaký ministerský úředník hleděl do soukromí. Teď chce znát mé bankovní účtu. A s čím přijde příště?

Dvouletý (Soukromníci): Vláda mne nebude bezdůvodně šmírovat. Zvolím si totiž jinou!
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Stát v demokratické společnosti není od toho, aby se na své občany díval jako na zločince a každého automaticky podezíral z toho, že krade, podvádí anebo se rovnou podílí na organizované trestné činnosti. Takto se chová diktátor. Takto se chová ten, který chce získat nástroj, jak mít možnost každého z nás vydírat nebo zahánět do slepé uličky. Přestože můžete mít zcela čisté svědomí a vše dělat poctivě a odpovědně, stačí, když na vás naklekne armáda úředníků, kontrolorů a nejrůznějších inspektorů a natolik vám otráví život nebo podnikání, že raději propadnete pasivitě a tupé oddanosti, než byste měli chuť bojovat s touto rozmáhající se pavučinou státní šikany.

Stát má být servisem pro své občany, má co nejefektivněji spravovat veřejné statky a zabezpečit elementární bezpečnost svých občanů. Nemá nám být překážkou v našem vlastním svobodném rozvoji, nemá svazovat naše životy nesmyslnými zákazy a regulacemi.

Bohužel dnešní vláda jde zcela opačným směrem. Sociální demokracie se stala buď obětním beránkem nebo užitečným idiotem ambiciózního hnutí ANO. Za to, že sociálním demokratům umožňuje Andrej Babiš prosazovat jejich socialistické ideje plné státního přerozdělování a voličského řiťolezectví, toleruje party Bohuslava Sobotky králi dotací jeho mocenské a totalitářské ambice.

Beznaděj je to poslední, co by nás mělo ovládnout

Ano, politika je umění kompromisu. A i na toto soužití, které je mlčky podporováno nevýraznými lidovci, by se dalo pohlížet jako na politický kompromis nebo dobře kalkulovaný handl.

Podle mne je však tento velký kšeft zhoubný nejen pro demokracii v naší zemi, ale také svobodu a soukromí každého z nás.

Ale beznaděj je to poslední, co by nás mělo ovládnout. Všichni, kdo se s těmito praktikami nehodláme smířit, máme dvě základní možnosti. Buď se staneme anarchisty a tyto nové totalitní zákony odmítneme respektovat, anebo půjdeme k příštím volbám a místo těchto soudruhů zvolíme ty, kteří dají dnešní vládě červenou kartu, a pošlu jí do propadliště dějin. Já jsem pro tu druhou možnost.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…