Dvouletý (Soukromníci): Všechny zjištěné informace budí dojem, že dochází k porušování zákona

20.09.2020 12:07

Komentář na facebookovém profilu k veřejné zakázce ZLínského kraje na projektovou dokumentaci nové nemocnice ve Zlíně

Dvouletý (Soukromníci): Všechny zjištěné informace budí dojem, že dochází k porušování zákona
Foto: Archiv PL
Popisek: Opoziční zastupitel Zlínského kraje Michal Dvouletý

Opravdu nechápu, co je motivací některých krajských radních, že měsíc před volbami museli schválit zakázku za 351 mil Kč + DPH za projektovou dokumentaci nové nemocnice v Malenovicích. Navíc za situace, kdy Úřad pro ochranu hospodářské soutěže stále prošetřuje podmínky vypsaného výběrového řízení, kdy investiční záměr nové nemocnice byl schválen pouze těsnou většinou jednoho zastupitele, kdy teprve blížící se krajské volby rozhodnou o tom, jestli bude Zlínský kraj v tomto nezodpovědném projektu pokračovat či nikoliv.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Navíc, je pro mne nadmíru zarážející, že se do výběrového řízení přihlásili pouze dva zájemci a že krajská rada dala přednost nabídce o 80 mil. Kč dražší, navíc která je opět spojena s lidmi, kteří od začátku připravují celý projekt nové nemocnice a kteří „čistě náhodně“ vyhrávají další zakázky od Zlínského kraje či nemocnic v oblasti zdravotnictví.

Vše navíc budí dojem, že zde dochází k účelovému dělení zakázek a zvýhodňování jedné skupiny projektantů. Požádal jsem proto pana hejtmana obratem, nejpozději do 21.9.2020, zveřejnil soupis všech zakázek, které získal pan Šamaj a pan Pospíšil a jejich firmy od hejtmanství a jednotlivých nemocnic Zlínského kraje.

Znovu jsem vyzval hejtmana, aby zveřejnil všechny dokumenty související s touto zakázkou včetně protokolů a dalších podrobností. Znovu vyzývám finanční i kontrolní výbor krajského zastupitelstva, aby se touto zakázkou zabýval, a to bez ohledu na volby. Protože všechny zjištěné informace na mne budí dojem, že dochází k porušování zákona, chci jen doplnit, že i já sám jsem se jako zastupitel Zlínského kraje obrátil na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se svým podnětem.

Zároveň jsem připomněl, že 20 zastupitelů vyzvalo pana hejtmana k tomu, aby nepodepsal smlouvu s vybraným projektantem. Nicméně myslím si, že by mělo dojít k úplnému zrušení rozhodnutí Rady Zlínského kraje. Proto jsem navrhl, aby zastupitelé uložili radě ihned zrušit toto své rozhodnutí.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…