Elfmark (Piráti): Odhozeným papírkem to začíná a černou skládkou to v lese končí

21.08.2021 16:11

Cyklotoulky Pirátů a Starostů Zlínského kraje: kandidáti objíždí kraj na kole v rámci volební kampaně

Elfmark (Piráti): Odhozeným papírkem to začíná a černou skládkou to v lese končí
Foto: Piráti
Popisek: František Elfmark

Lídr kandidátky Pirátů a Starostů František Elfmark spolu s kandidátem Zdeňkem Třosem minulý týden začali kampaň na kole po Zlínském kraji.

Během posledních prázdninových týdnů a v září budou objíždět větší města i menší obce a projíždět cyklostezky a přírodní zajímavosti kraje.

Akce s názvem Cyklotoulky začala na Rožnovsku, odkud pochází trojka kandidátky Zdeněk Třos. “Během dvoudenní, více než 70kilometrové okružní jízdy jsme navštívili například prostředí Bečvy, kterou dlouhodobě řešíme v souvislosti s otravou. Cílem akce je setkávat se s lidmi a motivovat je ke zdravému a aktivnímu životnímu stylu. Kromě toho navštěvujeme místní neziskové organizace, lokální chovatele a podniky, které podporují regionální ekologickou výrobu,” říká Zdeněk Třos.

Během jízdy kandidáti neváhali a do svých vozíků sbírali pohozené odpadky, které odnesli k nejbližším košům na tříděný odpad: “Odhozeným papírkem to začíná, a černou skládkou elektrospotřebičů v lese končí. Říkám si, že svým chováním třeba inspiruji ostatní, nejen k tomu, aby také sbírali odpadky, ale především k tomu, aby si uvědomili, že odhazovat nepořádek do přírody není normální,” komentuje lídr kandidátky František Elfmark.

Kandidáti za sebou mají už i trasu na Kroměřížsku a na kolo si sednou ještě několikrát. Už v pondělí 23. a ve středu 25. srpna budou projíždět Slovácko v okolí Uherského Hradiště a Košíků. V následujících týdnech je čeká ještě Zlínsko a Valašsko. Cestou se baví s voliči o tom, co je v politice a v regionech trápí a rozdávají koaliční noviny a propagační materiály.

O tom, že se regiony nejekologičtěji a nejaktivněji poznávají na kole se může přesvědčit kdokoliv, kdo má chuť připojit se k Františkovi a Zdeňkovi. Příznivci se také mohou zúčastnit doplňkových akcí, které si kandidáti naplánovali ke svým trasám. Mezi ty patří třeba rozdávání nanuků nebo návštěva europoslance Marcela Kolaji ve středu 25. srpna. V každém regionu se zastaví na krátkou diskuzi o programových bodech, problémech občanů, nebo jednoduše na pivo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …