Exner (STAN): Musíme se bránit proti fake news

13.10.2021 21:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vizím v parlamentu.

Exner (STAN): Musíme se bránit proti fake news
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

Mám rád náročné výzvy. Jezdím cyklomaratony, jejichž vrcholem byl 900 km dlouhý týdenní etapový Transalp z Německa do Itálie. Mám za sebou několik cykloexpedic, třeba z Istanbulu domů do Čech. Obešel jsem Annapurnu bez průvodce a nosiče, jen s mapou a rancem. Od sametové revoluce jsem se věnoval exportu technologií elektráren, zejména vodních, do celého světa. Byla to skvělá škola projektového řízení, obchodního jednání, kontraktace, projektové příprava, stavby, montáže technologie, uvedení do provozu, finančního vypořádání… Tyto věci trvají roky, vyžadují komunikativnost, vytrvalost a důslednost. Při této práci jsem procestoval celou Evropu a velkou část Asie.

Vyslyšel jsem v roce 2013 výzvu Karla Schwarzenberga, že poctiví lidé musí do politiky a začal jsem se zajímat, proč se naše obec nerozvíjí. Místo hospodských řečí jsem si chtěl vyzkoušet, jestli se dá dělat politika poctivě a efektivně. Od roku 2014 jsem starostou obce, od 2016 členem krajského výboru pro dopravu, od 2020 i krajským zastupitelem.

Naše obec má pět vesnic a právě jsme dostavěli ve všech částech kanalizaci za více než sto milionů. Od začátku přípravy projektu nám to celé trvalo pět let. Mohl bych mluvit stavbách komunikací, protipovodňových opatření, rekonstrukci obecních budov a dalších projektech. Ale za hlavní úspěch považuji to, že se mi daří přesvědčit stále více lidí, že politika jde dělat poctivě a efektivně a transparentně. Že všichni politici nekradou, že politika není svinstvo, ale služba. Tyto zkušenosti bych rád uplatnil i v poslanecké sněmovně. Myslím, že princip politiky na obci, v kraji i celém státě je stejný.

A na čem bych chtěl pracovat? Mám čtyři priority.

Právní stát a důsledné vymáhání práva, padni komu padni. Krádež státu oligarchy a cizími mocnostmi je velkým nebezpečím.

Hybridní válka, napadení fake news a vlivovými operacemi Ruska a Číny a obrana proti nim.

Pokud tyto dva body rychle nevyřešíme, bude tu brzy o všem rozhodovat někdo jiný.

Sebevědomé a zodpovědné členství Česka v Evropské unii a NATO, přijetí Eura. Nebojme se Evropy.

Vím ze své práce v cizině, že Češi se umí prosadit a jsou dobře přijímáni. Přál bych si, aby STAN byl slyšet i odvážnou a sebevědomou zahraniční politikou.

A nakonec doprava. Chci prosazovat program „Nula mrtvých na silnicích“. Chci, aby se více myslelo na chodce a cyklisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…