Faltýnek (ANO): V Ostravě udělali jen to, co museli

29.11.2015 8:27

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek se vyjádřil k rychlé obměně koalice na ostravské radnici, která se odehrála během zastupitelstva města.

Faltýnek (ANO): V Ostravě udělali jen to, co museli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Hnutí Ostravak v ní vystřídalo ČSSD. Primátor Tomáš Macura novinářům vzkázal, že kdyby k výměně nesáhl, uskutečnili by zástupci sociální demokracie na radnici převrat.

„Ve Frýdku Místku nás sociální demokracie zaskočila, tentokrát jsme se zjevně nenechali. Pan primátor má moje uznání. Přestože je v politice krátce, se svými lidmi se rychle zorientoval a udělal jen to, co musel. Zjistil totiž, že sociální demokracie chce položit dosavadní koalici a uzavřít jinou bez ANO. Máme doloženou informaci, že tato jednání probíhala více než dva měsíce a tímto krokem ČSSD jednoznačně porušila koaliční smlouvu. Věřím, že v novém složení bude ostravská koalice lepší a stabilnější,“ říká Faltýnek.

Zároveň se pousmál nad vyjádřením místopředsedy ČSSD Milana Chovance, který vidí ve spojení ANO a ODS na ostravské radnici nový trend: „Nevím, o jakém novém trendu to pan Chovanec mluví. Prostě jsme jen tentokrát byli rychlejší, než oni,“ říká Faltýnek, který byl o změnách na ostravské radnici v průběhu dne informován stejně jako celé vedení hnutí ANO.

„Stačí, aby se pan Chovanec podíval k sobě domů. Tam jeho plzeňská buňka taky postavila koalici s ODS a nás jako vítěze voleb se nikdo na nic neptal. Tohle spojení jim funguje i v Olomouci, Mostě, Jihlavě nebo Teplicích. Osobně si myslím, že to na komunální úrovni nemusí být na škodu. Ale můžu se mýlit a třeba je to nový trend pravolevicového spojení tradičních stran,“ dodává první místopředseda hnutí.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.