Farský (STAN): Pokud zákon schválíme, budou zastavovány marné exekuce

16.04.2021 17:15

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 16. dubna 2021 k exekučnímu řádu

Farský (STAN): Pokud zákon schválíme, budou zastavovány marné exekuce
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Jan Farský

Pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové,

já bych chtěl tady z toho místa poděkovat paní profesorce Válkové za to, že vyslovila podporu tomu pozměňovacímu návrhu, který je pod písmenem J1 a ten dává ten smysl, že pokud tento zákon schválíme, tak prostě budou zastavovány ty marné exekuce, ty, které jsou pět, deset let staré a prostě se stejně z nich nic nevymáhá, jenom všechny zatěžují od zaměstnavatelů přes exekutory až po celou společnost. Takže prostě budou zastaveny o tři roky dříve. Chtěl bych poděkovat za to, že paní profesorka tomuto vyslovila podporu a doufám, že tento návrh tak získá i vaši podporu.

Zmíním ještě jeden, který si myslím, že je důležitý, protože je opět výhodný pro všechny, a to je ta J2. Ona totiž říká - ona motivuje k tomu, aby lidé v exekuci pracovali. To je rozdíl oproti tomu vládnímu návrhu, který je vlastně motivuje k tomu, aby se na tři roky umístili do té šedé zóny, nepracovali, nespláceli žádné dluhy, neodváděli nic svým věřitelům, neplnili svoje povinnosti a pak by se mohli dostat k tomu, že jim budou nějaké exekuce jako marné zrušeny. Tak já bych chtěl požádat, aby o tyto dva racionální, ekonomicky, sociálně a všestranně výhodné návrhy, abyste jim tu pozornost věnovali a pokud nejsem dostatečnou autoritou já, tak aby tou autoritou pro vás mohla být paní profesorka Válková, které děkuji za podporu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.