Feranec (ANO): Věřím, že nelichotivý obraz hanáckého Palerma se začíná hroutit

15.10.2015 18:13

Vyjádření hnutí ANO k trestnímu řízení na Olomoucku:

Feranec (ANO): Věřím, že nelichotivý obraz hanáckého Palerma se začíná hroutit
Foto: repro ČT
Popisek: Milan Feranec na snímku vpravo vedle exministra dopravy Antonína Prachaře

Představitelé politického hnutí ANO v Olomouci vítají, že orgány činné v trestním řízení opětovně prokazují vůli a odhodlání rozkrývat klientelistické  propojení podnikatelských skupin, policie a politických špiček na Olomoucku. Přesně před rokem ztroskotala snaha zástupců vítězného hnutí ANO v komunálních volbách v Olomouci o změnu politické kultury ve vedení města.

Tehdejší požadavek ANO adresovaný vedení ČSSD na nestranné prošetření podezřelých majetkoprávních a investičních kauz, odpolitizování činnosti magistrátu a přerušení letitých klientelistických vazeb v rámci společného koaličního projektu ČSSD a ANO ve světle posledních událostí opět rezonuje jako hlavní důvod, pro který urychleně a pro veřejnost zcela nepochopitelně vznikla dnešní koalice ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Pokud se prokáže podezření, že politici ve spojení s policií dokázali ovlivňovat průběh vyšetřování, naplňuje se obava, že výčet v médiích zmiňovaných kauz jako jsou jezdecký areál na Lazcích, aquapark nebo hokejový klub zdaleka nemusí být konečný.

"Pevně věřím, že nelichotivý obraz jakéhosi hanáckého Palerma, kde o životě rozhodují nikoliv nestranní a demokraticky volení zástupci, ale nečitelné ekonomicko-politické struktury, se začíná hroutit a občané na Olomoucku opět získají důvěru v normální politiku," říká k poslednímu dění v Olomouci Milan Feranec, oblastní předseda hnutí ANO a olomoucký zastupitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…