Feri (TOP 09): Uprchlíci a islám mají údajně porobit českej lid, ale... Mladí utíkaj, horníci jsou říční...

15.09.2015 12:39

Komentář teplického radního na jeho profilu na sociální síti Facebook:

Feri (TOP 09): Uprchlíci a islám mají údajně porobit českej lid, ale... Mladí utíkaj, horníci jsou říční...
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Dominik Feri, radní Teplic za TOP 09.

Na debatě o uprchlících, o islámu, zkrátka o všech fenoménech, který maj údajně porobit českej lid, je nejabsurdnější to, jak nebezpečně upozaďuje jiné namnoze důležitější diskuze o aktuálnějších problémech. Každej ví, kolik uprchlíků přešlo za měsíc přes čáru v Maďarsku, že Klaus to celou dobu říkal, že vědci jsou sluníčkářský nuly, kterejm by slušel soustruh atd. Že by snad ale někdo řešil, že mladý nám utíkaj' z kraje, že horníci jsou celý říčný, aby tenhle kraj udrželi pod těžařským jhem, nebo že starosta vesnice přihrává zakázky svýmu švárovi, čili takový ty blízký, uchopitelný, mnohem lépe řešitelný věci, to ne. Jsme národ odborníků na islám a imigraci, místo toho, abychom byli národ občanů.

Nesnažím se téma uprchlické krize relativizovat. Jenom mám dojem, že většina lidí přešla ze všeobecně liknavýho módu do polohy, kdy reagují jenom na věci týkající se uprchlíků. Aktivizační funkci by za těhle okolností měly mít hlavně média. Nicméně kdo by se dělal s článkama o nezaměstnanosti, poničený krajině atd., když jde napsat nějakej pahýl o uprchlících, kterej stejně lidé shltnou a posdílej. Holt je tohle téma atraktivnější a hraje na struny prvobytnejch emocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.