Ferjenčík (Piráti): Je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se vrátí kmotři

14.04.2019 7:30

Komentář na facebookovém profilu k bitvě na magistrátu

Ferjenčík (Piráti): Je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se vrátí kmotři
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík

Po volbách do sněmovny, kdy jsem se stal poslancem za svůj domovský Pardubický kraj, jsem ukončil angažmá v pražském zastupitelstvu, protože jako Piráti máme za to, že kumulace funkcí v politice není rozumná. To mi umožňuje sledovat fungování nové pražské koalice s odstupem a současně můžu mluvit otevřeněji, než přímí účastníci.

Pražská koalice funguje dobře, radní jsou pracovití a kompetentní, věci se začaly hýbat, třeba se nám daří dostávat soudce a státní zástupce z městských sociálních bytů. Bohužel jsme narazili na jeden problém, o kterém jsme tušili od začátku, ale doufali jsme, že nebude eskalovat tak rychle.

Největší a řekl bych že jediný podstatný problém pražské koalice je to, že Jiří Pospíšil je neskutečný podrazák. V pondělí se shodnete se zástupci TOP 09 v koalici, že uděláte anonymní analýzu počtu prázdných bytů, ve středu vás za to Pospíšil označí za komunisty.

Další pondělí se se zástupci TOP 09 na koaličním jednání shodnete na odvolání zástupců managementu z dozorčí rady Pražské plynárenské, protože je absurdní, aby kontrolovali sami sebe, a v úterý se Pospíšil pasuje do role ochránce odborů a udělá z toho mediální kauzu jako blázen, přestože to byl on, kdo ještě jako ministr spravedlnost zrušil nárok na místa pro zástupce zaměstnanců v dozorčích radách firem pod 500 pracovníků.

Co s tím? Doufám, že to koalice vydrží do eurovoleb se ctí a potom si snad pan Pospíšil vybere, na které židli chce sedět. Podstatný bude i podzimní sjezd TOP 09, věřím, že se tam předseda TOPky změní, protože s takovýmhle podrazákem žádná integrace TOP 09 a STAN jednoduše není možná.

Jo, je možný, že tuhle bitvu prohrajeme a do vedení Prahy se kvůli Pospíšilovi vrátí kmotři z ODS okolo Alexandry Udženije, to už holt budou muset zhodnotit voliči. My uděláme maximum pro to, aby tenhle scénář nenastal.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…