Ferjenčík (Piráti): Neštěstí české veřejné debaty

05.04.2019 10:30

Komentář na facebookovém profilu k monitoringu prázdných bytů v Praze

Ferjenčík (Piráti): Neštěstí české veřejné debaty
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík

Ceny bytů v Praze za posledních pár let stouply minimálně o 50 % a dostupnost bydlení se pro obyvatele hlavního města dramaticky zhoršila. Na rozdíl od doby před krizí navíc dramaticky stoupají i nájmy.

Piráti se proto snaží posbírat relevantní data pro vyhodnocení rozsahu současné bytové krize, jejích příčin a možných řešení.

Pouhý návrh na to, aby dvě městské organizace (firma ovládaní městem a městská instituce) odhadly počet prázdných bytů v Praze, stačí na to, aby Piráty část koalice, celá opozice a podstatná část médií onálepkovala jako komunisty.

Obávám se, že tahle hysterie, která se rozpoutá, kdykoli má libovolný návrh potenciál vykřesat PR body, je jeden z hlavních důvodů, proč vyhrává Babiš. Tahle hysterie totiž naprosto znemožňuje věcnou diskusi, jak bytovou krizi řešit a v důsledku vede k tomu, že město neudělá nic, nebo málo. Když i pouhý sběr dat umožňuje onálepkovat vás jako komáry, co se stane, když podáte návrh, který se někomu nebude líbit, ale mohl by fungovat (a rozhodně to nemusí být zdanění prázdných bytů), výstavba obecních bytů se dá taky přirovnat ke komunismu. Ta nálepka se dá nalepit téměř na cokoli.

A jak to souvisí s Babišem? Ten na věcná řešení kašle a soustředí se jenom na PR aspekt, pak je logicky ve výhodě proti politikům, kteří se snaží vyřešit problém a koaliční partner jim u toho přes média okopává kotníky.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…