Ferjenčík (Piráti): Ve čtyřletém cyklu jsme stále v přebytku

29.03.2019 14:32

Piráti zveřejnili výroční finanční zprávu za rok 2018

Ferjenčík (Piráti): Ve čtyřletém cyklu jsme stále v přebytku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

Česká pirátská strana dnes odevzdala výroční finanční zprávu za rok 2018. Strana dosáhla za minulý rok celkových výnosů ve výši 39,2 milionu Kč a náklady strany dosáhly hodnoty 44,9 milionu Kč. Na výdajích se výraznou měrou podílely volby do Senátu ČR a komunální volby. „Nad rámec volebních kampaní jsme financovali především analytický tým pro náš poslanecký klub, síť koordinátorů pirátských dobrovolníků a mediální a administrativní zázemí strany. Ve čtyřletém cyklu jsme stále v přebytku, hospodaření strany odpovídá našemu finančnímu plánu,” shrnuje Mikuláš Ferjenčík.

Z celkových výnosů strany ve výši 39,2 milionu Kč představovaly příspěvky od státu 33,5 milionu (stálý příspěvek na činnost politických stran a příspěvky na mandáty poslanců, senátorů, krajských a pražských zastupitelů), příjmy z finančních darů 5,2 milionu, členské příspěvky 0,3 milionu Kč a tržby z pronájmu 0,2 milionu Kč. Pro účely výroční finanční zprávy byla v souladu se zákonem o politických stranách do celkových příjmů zahrnuta i hodnota poskytnutých bezúplatných plnění (podpora dobrovolníků, poskytnuté slevy na propagaci apod.), celkové příjmy tak podle tohoto zákona dosáhly 40,4 milionu Kč.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Celkové náklady České pirátské strany za rok 2018 dosáhly hodnoty 44,9 milionu Kč. Výraznou měrou se na nich podílely zejména výdaje na volby do Senátu ČR (5,6 milionu Kč) a výdaje na kampaň pro komunální volby (9 milionů Kč). Z hlediska druhového členění nákladů představovaly hlavní položku náklady na propagaci, náklady za pronájem pirátských center a s tím spojené provozní náklady a ostatní poskytované služby (analytické, administrativní a právní).

Výsledek hospodaření České pirátské strany za rok 2018 činí -5,7 milionu Kč, celkový kumulovaný výsledek hospodaření k 31.12.2018 dosáhl hodnoty +53,3 milionu Kč, čemuž odpovídal i stav finančních prostředků k tomuto datu na bankovních účtech strany. Hospodaření České pirátské strany není zatíženo žádným úvěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…