Fiala (ODS): Andrej Babiš neustále mění názory. Třetí sazba DPH: ano, ne, ano...

02.02.2016 14:34

V roce 2014 byla na návrh ministra financí Andreje Babiše zavedena 3. sazba DPH. Kromě opozičních stran to byl ale právě ministr financí Babiš, který novou sazbu v rámci diskuse v Poslanecké sněmovně sám označil za administrativní komplikaci. Prohlásil, že zavádění třetí sazby DPH není ideální, a podpořil zavedení jedné sazby DPH - ale z důvodu údajné nepřipravenosti rozpočtu navrhl, abychom se k tomu vrátili v roce 2016.

Fiala (ODS): Andrej Babiš neustále mění názory. Třetí sazba DPH: ano, ne, ano...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Rok 2016 je tady, ale místo toho, aby ministr financí nastoloval diskusi o zavedení jedné sazby DPH, populisticky navrhuje přesunout do nejnižší sazby další a další zboží. Vysvětlení pro jeho kroky je jediné - blíží se krajské a senátní volby a Andrej Babiš se chová jako před pár lety sociálnědemokratický lídr Jiří Paroubek. Slibuje všechno všem, mění názory ze dne na den, bez ohledu na realitu.

Občanská demokratická strana plně podporuje snahy snížit daňové zatížení občanů. Navrhli jsme proto zrušení zbytečných daní, jako je daň z nabytí nemovitostí, nebo také silniční daň. U DPH navrhujeme její postupné zjednodušení a snížení. V první fázi na 19 % a 14 %, ve druhé sjednocení na sazbě 15 %. Odmítáme však účelové přesunování vybraného zboží a ještě větší komplikování daňového systému.

Jestliže upozorňujeme na to, že současná vláda nemá žádnou vizi a představu o tom, kam by měla Česká republika směřovat, překotné a stále se měnící návrhy ministra financí tuto tezi jenom potvrzují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…