Fiala (ODS): Bezradnost a nekompetentnost vlády nás teď ohrožuje

24.07.2020 22:31

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu nakažených nemocí covid-19

Fiala (ODS): Bezradnost a nekompetentnost vlády nás teď ohrožuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Bezradnost, bezobsažnost a bohužel i bezostyšnost - to charakterizuje kroky a vyjádření premiéra a ministra zdravotnictví v posledních dnech. Propaganda, jak "vše máme pod kontrolou" a "jsme nejlepší", nemůže zakrýt smutná fakta.

Chytrá karanténa (tím se členové vlády zaklínají jak nějací medicinmani) zjevně nefunguje a není využívaná, lokální ohniska se dobře nedaří zvládat a počet nových případů je každý den neobvykle vysoký. (Samozřejmě, že za to mohou horníci, fotbalisté, hygienici a všichni ostatní - a žádnou odpovědnost nenesou členové vlády, jak by to mohlo někoho napadnout). ;-)

Jen si srovnejme nárůsty nových případů přesně před čtyřmi měsíci, kdy byl nouzový stav, bylo zakázáno téměř všechno a z obrazovek nás vláda strašila jak čerti malé děti, s dnešními čísly: 22. 3.: 114, 23.3.: 126, 24.3.: 185 - a 22.7.: 206, 23.7.: 247, 24.7.: 235! To je varující, to snad ani v Průhonicích nemohou vydávat za dobrá čísla.

Řešení ale přece nejsou nové zákazy pro všechny a zavírání země! To nesmíme připustit. Řešení je v rychlém zvládání lokálních ohnisek, ochraně ohrožených skupin, kvalitním testování, chytré karanténě, pokud by byla bezpečná a fungovala apod.

To vláda za několik měsíců nedokázala připravit. Bezradnost a nekompetentnost, s níž to "řeší" vláda, nás teď všechny ohrožuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…