Fiala (ODS): ČR musí být země, která vítězí, představujeme kampaň za změnu

09.10.2019 19:15

Občanští demokraté dnes představují novou kampaň za změnu s ústředním heslem: ZEMĚ, KTERÁ VÍTĚZÍ. Součástí kampaně je představení tří principů slušného vládnutí a pěti programových priorit.

Fiala (ODS): ČR musí být země, která vítězí, představujeme kampaň za změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„V příštích týdnech a měsících budeme představovat a vysvětlovat, jaké chceme Česko. Nabízíme 3 principy: pro slušné vládnutí, pro rozumné hospodaření a pro ochranu hodnot a politických cílů listopadu 89. Nabízíme 5 programových priorit a cílů, aby byla Česká republika zemí, která vítězí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Zaměříme se na sociální a důchodovou politiku. Slibujeme, že porazíme obžerství státu. Slibujeme skutečnou reformu státu, aby bylo méně byrokracie. Aby byly děti připraveny lépe na nové výzvy, než jsou dnes, máme jako prioritu kvalitní školství. A nakonec: ODS dnes vytahuje i zelenou kartu.

Ústředním heslem kampaně je ‚Země, která vítězí‘. Vítězit se dá nejen ve sportu, ale i v dějinách. Naší zemi se to vícekrát podařilo, nakonec samotný vznik byl velkým vítězstvím. V tomto období si připomínáme také jedno vítězství: 30 let svobody. A my chceme, aby série vítězství pokračovala. Abychom byli zemí, která vítězí. Bohužel, v posledních letech vidíme, že země pod levicovou vládou stagnuje: připravují se deficitní rozpočty, vláda dosud nesplnila a ani se nechystá splnit žádný ze svých velkých slibů – nebude velká daňová reforma, která by zjednodušila a případně snížila daně, nebude žádná zásadní důchodová reforma, nevidíme zde žádný pokus o rozumnou sociální politiku, není zde žádná reforma státu, žádné snižování úředníků.

S naší kampaní a našimi návrhy přicházíme, aby lidé jasně viděli, že je zde programová a politická alternativa, která ví, jak posunout zemi kupředu,“ dodal Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…