Fiala (ODS): Kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat?

27.06.2019 13:27

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům včerejšího hlasování o nedůvěře vládě.

Fiala (ODS): Kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Dnes to byla ČSSD a její poslanci, kteří rozhodli, že si přejí ve funkci předsedy vlády osobu trestně stíhanou, člověka s neakceptovatelným střetem zájmů, rizikového podnikatele, jehož transakce ohrožují peněženky českých daňových poplatníků. Nadále se ptáme, kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat. Chceme říci, že všichni občané ČR se stali rukojmími boje ČSSD o vlastní přežití. Je to ostuda a selhání nejstarší politické strany v ČR.

Společně s Piráty, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN nepovažujeme situaci za únosnou. Zvažujeme společný postup a vyslovení nedůvěry vládě, pokud bude předseda vlády obžalovaný, pokud bude definitivní audit EK v tom duchu, jak známe jeho pracovní verzi, pokud dojde k proceduře, kdy český stát bude muset vrátit dotace premiérova Agrofertu.

Pro tyto strany je principiální věcí, že nemůže být premiérem osoba obviněná nebo obžalovaná. Že nemůže být premiérem osoba v takovém obrovském střetu zájmů. Že nemůže být premiérem osoba, na jejíž podnikání a zisky přispívají neoprávněné dotace. Předseda vlády tomu sice nerozumí, ale rozumíme tomu my, rozumějí tomu naši partneři v Evropě, rozumí tomu většina veřejnosti.

Premiér s takovými problémy nemá a nemůže vést vládu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…