Fiala (ODS): Návrh na přerozdělení uprchlíků je šitý horkou jehlou

12.05.2015 22:17

Návrhy na povinné kvóty o přesidlování či rozdělování azylantů do jednotlivých členských zemí je třeba jednoznačně odmítnout. Vyzýváme vládu ČR, aby tento postoj jménem českých občanů reprezentovala i na jednání Rady EU a Evropské rady a pod tlakem Německa a dalších států od něj neustoupila. Junckerův návrh je šitý horkou jehlou, je zaměřen jen na vnější efekt. Skutečné příčiny a důsledky masové ilegální migrace neřeší.

Fiala (ODS): Návrh na přerozdělení uprchlíků je šitý horkou jehlou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Jakékoliv návrhy na přesídlování či relokaci musí být pouze podpůrnými nástroji v oblasti migrace a musí zůstat dobrovolné. Každá členská země EU si v této záležitosti musí rozhodovat sama. Je zde riziko, že systematické zavedení těchto nástrojů na evropské úrovni naopak zvýší zájem a motivaci migrantů dostat se do Unie.

Pokud se EU nezačne chovat zodpovědně, nezmění svou migrační politiku a štědrý sociální systém v jednotlivých zemích, nedokáže si se stále sílícím počtem uprchlíků poradit. Kvóty ničemu nepomohou, nezvládnutelný problém azylantů jen rozšíří na další země.

Petr Fiala, předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…