Fiala (ODS): Nechceme, aby náš program vznikal za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu

24.03.2017 10:19

Petr Fiala tvořil volební program ODS s občany Jihočeského kraje

Fiala (ODS): Nechceme, aby náš program vznikal za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Jihočeský kraj byl v pořadí již devátým regionem, který navštívil předseda ODS Petr Fiala v rámci své jarní tour s názvem „Tvoříme program“. Cílem jeho cesty byla tak jako v jiných krajích především diskuse s odbornou i širokou veřejností o budoucnosti České republiky a o prioritách, které bude ODS prosazovat po letošních volbách do Poslanecké sněmovny.

„ODS má jasnou představu o tom, jaký program chce občanům nabídnout. Chceme se soustředit na čtyři oblasti, které jsou důležité pro budoucnost České republiky. Těmi jsou ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělání a zajištění bezpečnosti naší země. Přesto nechceme, aby náš program vznikal někde za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu. Chceme o něm vést s občany diskusi, chceme se zeptat, co je opravdu trápí, chceme dát prostor jejich vlastním návrhům. Proto jsem přijel i do Českých Budějovic,“ řekl v úvodu veřejné debaty, která se uskutečnila ve středu v podvečer v budějovickém River Music Clubu, předseda ODS Petr Fiala. Zároveň zdůraznil, že cílem ODS pro letošní volby je zejména zastavit levicově-populistickou vládu, přijít se silným programem, který zjednoduší lidem život a zvýší jeho kvalitu. 

Diskuse s občany navázala na odpolední jednání u kulatého stolu se zástupci a členy jihočeské Hospodářské a Agrární komory. Zde byla probírána zejména témata týkající se nadbytečných regulací, administrativní zátěže, regionálního rozvoje, podpory českých zemědělců a kvality potravin. Na obou setkáních předsedu ODS doprovázel poslanec a lídr ODS pro sněmovní volby v Jihočeském kraji Jan Zahradník. Ten po jednání uvedl: „Naší klíčovou programovou prioritou v Jihočeském kraji je jednoznačně dopravní obslužnost – napojení na českou, ale zejména evropskou dálniční síť, které bude znamenat rozvoj našeho regionu a bude důležitým krokem i pro naše podnikatele. Jako ODS se proto chceme zaměřit na zrychlení výstavby dálnic a odbourání zbytečných bariér v tomto procesu. Dopravní provázanost s Evropou představuje i ekonomický růst, proto musíme v tomto jít dopředu.“

Předsedu ODS čeká v nadcházejících týdnech ještě návštěva čtyř regionů. Další dvě diskuse se uskuteční v příštím týdnu v Olomouckém a Ústeckém kraji. Ti, kteří se nemohou zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.