Fiala (ODS): Nouzový stav už dávno nemusel být

05.04.2021 14:26

Komentář na facebookovém profilu k aktuálním vládním opatřením proti šíření koronaviru.

Fiala (ODS): Nouzový stav už dávno nemusel být
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

Navíc od února máme schválený pandemický zákon, který byl přijat pro řešení pandemie.

Vláda ho odmítala týdny využívat a neustále trvala na nouzovém stavu, který potřebovala pouze k nesmyslnému zákazu cestování mezi okresy a k nákupům bez výběrových řízení. K ničemu jinému ho nepotřebovala. Všechny tyto podezřelé nákupy bude potřeba vyšetřit.

Teď je důležité, aby vláda představila nějaký realistický plán návratu k normálnímu životu. Je potřeba se soustředit na otevření škol, škody ve vzdělání jsou obrovské. Podnikatelé musí vědět, jak to bude dál. Je nezbytné zajistit vše pro očkováni co největšího počtu občanů, premiér ale bohužel promarnil možnost získat více vakcín pro ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie