Fiala (ODS): Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit

09.03.2019 15:04

Komentář na facebookovém profilu k politice úspor hnutí ANO

Fiala (ODS): Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Můžeme se smát ekonomické nekompetentnosti ministrů z hnutí ANO - například při debatě o ceně dat, která jsou drahá, neboť prý všichni používáme wifi. Ale jsou zde i vážné věci. Závody v levicovosti způsobily to, co způsobí vždy - přijde den, kdy to někdo musí zaplatit. A vždy jsou to daňoví poplatníci - lidé, živnostníci a firmy.

Dnes ministryně financí žádá, aby například resort dopravy ušetřil mezi 9 a 14 miliardami korun. Asi se shodneme, že dálnice se u nás spíše nestaví, než staví, že silnice a mosty se spíše neopravují, než opravují. Do toho chce vláda Andreje Babiše výdaje ještě snížit.

Mám pro ně jeden tip - před půl rokem slavnostně spustili populistické opatření takzvaných vlaků zdarma, které drtivá většina lidí, kterých se to týká, nepotřebuje a stojí minimálně 6 miliard korun ročně. Tam bych se šetřením začal. A k vlakům "zdarma" se můžeme vrátit, jakmile budou jezdit ty vysněné rychlovlaky z Prahy do Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…