Fiala (ODS): Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit

09.03.2019 15:04

Komentář na facebookovém profilu k politice úspor hnutí ANO

Fiala (ODS): Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Můžeme se smát ekonomické nekompetentnosti ministrů z hnutí ANO - například při debatě o ceně dat, která jsou drahá, neboť prý všichni používáme wifi. Ale jsou zde i vážné věci. Závody v levicovosti způsobily to, co způsobí vždy - přijde den, kdy to někdo musí zaplatit. A vždy jsou to daňoví poplatníci - lidé, živnostníci a firmy.

Dnes ministryně financí žádá, aby například resort dopravy ušetřil mezi 9 a 14 miliardami korun. Asi se shodneme, že dálnice se u nás spíše nestaví, než staví, že silnice a mosty se spíše neopravují, než opravují. Do toho chce vláda Andreje Babiše výdaje ještě snížit.

Mám pro ně jeden tip - před půl rokem slavnostně spustili populistické opatření takzvaných vlaků zdarma, které drtivá většina lidí, kterých se to týká, nepotřebuje a stojí minimálně 6 miliard korun ročně. Tam bych se šetřením začal. A k vlakům "zdarma" se můžeme vrátit, jakmile budou jezdit ty vysněné rychlovlaky z Prahy do Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.