Fiala (Rozumní): Kovářová, potažmo celá ODS, jsou tykadly a zájmovou lobby exekutorů

06.08.2016 19:46

Na základě požadavku na rozhovor ze strany Parlamentních listů jsem si prošel některé články tohoto serveru a našel jsem tam také článek, v němž Daniela Kovářová publikuje svoje názory na řešení dluhů a odměn exekutorů.

Fiala (Rozumní): Kovářová, potažmo celá ODS, jsou tykadly a zájmovou lobby exekutorů
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Kandidát do senátu za Stranu zdravého rozumu Jiří Fiala

Je jistě naprosto zarážející, KDO  tyto názory šíří a je potřeba si to uvědomit.

Paní Daniela Kovářová byla za Fischerovy vlády ministryní spravedlnosti, delegovanou ODS (v l. 2009- 10), ODS za ni dodnes nese veškerou odpovědnost – stejně jako za jejího nástupce a předchůdce Pospíšila - a lze předpokládat, že názory jí šířené odpovídají do značné míry stanoviskům v ODS masově zastávaným.

Je velmi na pováženou, jestliže názory o pracovních táborech pro dlužníky šíří strana, vydávající se za pravicovou, která by měla mít úctu k lidským právům hluboce v krvi, a je zcela zarážející, že takovéto názory může šířit právník, dokonce bývalý ministr spravedlnosti – a vážně požadovat  masové porušování mezinárodních dohod  a úmluv, kterými je ČR dávno vázána a která uvěznění pro dluh přímo zakazují.

Doplňme, že již dnes má ČR – právě vinou a zásluhou lidí jako je Kovářová – nejvyšší počet vězňů na počet obyvatel a je evropskou raritou a unikátem, což tato paní zřejmě hodlá dále prohlubovat a vyostřovat, stejně jako její strana. Kolik by takovéto „vymáhání dluhů“ daňové poplatníky stálo na nákladech Vězeňské služby, netřeba zdůrazňovat.

Veřejnost je ale zapotřebí upozornit na zejména dvě skutečnosti:

1) Mylný předpoklad, prolínající se celým článkem, že totiž dluhy dlužníků pramení z nerozumných a nerozvážných půjček.

To prostě není pravda a sám mohu mnohačetně doložit z mnoha případů, že nemalá část dluhů pramení z nesmyslných pokut a nákladů soudních řízení, které buďto vůbec neměly být zahájeny, nebo měly dopadnout podle práva zcela opačnými rozsudky, případně tak ještě po mimořádných opravných prostředcích dopadnou, přičemž stát, co ukradl, zpětně zásadně nevrací – s tím, že se s tím má dotyčný smířit.

Samostatnou kapitolu pak tvoří dluhy z výživného, neboť to velmi často bylo stanoveno ve zcela nereálné výši, případně existují další okolnosti, dosvědčující, že tyto dluhy neměly vůbec vzniknout, včetně prokázané skutečnosti, že dané dítě má jiného otce než je osoba povinná výživným, což soudy odmítají dlouhodobě zohlednit.

2) Naprosto nehorázné a i ve světovém kontextu zcela unikátní odměny exekutorů, které nemají srovnání a obdoby nikde v současném světě, ani v historii.

Teď nedávno mi byl předložen případ, kde za fakticky vystavení dopisu – neboť nic jiného exekutor neudělal – účtuje exekutor 120.700,- Kč (viz)

Nikde jinde než u nás by něco podobného nebylo možné, aby se takto choval státní orgán, všude by za něco podobného okamžitě skončil a ještě šel do vězení za vydírání a lichvu.

Jestliže vyjdeme z předpokladu, že Kovářová je typickým hlasem ODS a nese za současný stav justice nemalou odpovědnost, pak je na místě tento  - jen na první pohled – „brutální a tvrdý“ názor:

Totiž že Kovářová, potažmo celá ODS,  jsou tykadly a zájmovou lobby hrstky (stovky) exekutorů, kteří parazitují na devastujícím stavu justice a okázale terorizují a okrádají celý národ, přičemž jejich odměny jdou měsíčně do stovek tisíc korun, často doslova za nic – a ještě se jim nezdá, že by měly být zkráceny. V souvislosti s volbami je pak nabíledni, odkud asi ODS bere na svoje volební fondy.

Paní Kovářovou, která měla správně justici vést a spravovat, je potřeba akutně vyšetřit zejména psychiatricky, neboť po dobu výkonu ministerské funkce sama deklarovala, že jediné, co ji na ministerstvu zajímá, je sex v ministerské pracovně, údajně nejlépe ohnutá přes ministerské křeslo, což ještě proklamovala veřejně ve svých poměrně ubohých memoárech.

ODS jako celek je proto potřeba nejprve dotázat, zda nikoho jiného než nezodpovědnou nymfomanku na toto místo nemohla sehnat a poté  hnát k odpovědnosti za stav justice, kterou měla více než 10 let spravovat a jejíž současná podoba je tak do značné míry dosud stále její vizitkou.

Ing. Jiří Fiala
kandidát do Senátu, volební obvod č. 37
na kandidátce Strany zdravého rozumu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…