Fiala (SPD): Chceme mír, ne válku

28.05.2023 6:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korupci na Ukrajině

Fiala (SPD): Chceme mír, ne válku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Potvrdilo se, že Ukrajina patří mezi nejzkorumpovanější země Evropy, není-li sama nejzkorumpovanější. Státní ukrajinské firmy dostaly miliardy hřiven předem na nákup zahraničních zbraní – nakonec ale zbraně nenakoupily a peníze převedly na zahraniční účty.

Ukrajinské ministerstvo obrany podle Echo24 podalo 30 žalob na opožděné zakázky včetně penále za nedodržení smluv ve výši 8,9 miliardy hřiven. Mezi žalovanými firmami jsou také exportní společnosti Spetstechnoexport, Ukrspetsexport, Progress nebo Agentura pro obranné zakázky, které spolupracují také s českými zbrojaři.

Hnutí SPD odmítá, aby Česká republika posílala peníze ukrajinskému režimu, který se hlásí k fašistovi Banderovi. Odmítáme dodávání zbraní na Ukrajinu. Chceme mír, ne válku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…