Fiala (SPD): Paní Ajša je skutečným symbolem odvahy

13.08.2019 7:37

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Sýrii.

Fiala (SPD): Paní Ajša je skutečným symbolem odvahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

V Sýrii byla zahájena před několika dny velká ofenzíva Asadovy syrské armády proti islamistům na severu Sýrie v provincii Idlíb. Ofenzívy se účastní syrská armáda podporovaná ruským letectvem a ruskými speciálními silami. Islamisté jsou zde moderně vyzbrojeni, mají obranu budovanou několik let včetně rozsáhlého systému podzemních tunelů.

V posledních dnech také došlo k několika pokusům o útok na ruskou leteckou základnu pomocí raket a bezpilotních dronů. Islamisté široce používají sebevražedné útoky s pomocí těžce obrněných vozidel naložených velkým množstvím trhavin, kdy se snaží proniknou do sestavy útočících vojsk a odpálit nálož mezi vládními vojáky a technikou. Některá města a vesnice brání islamisté doslova do posledního muže.

Ofenzíva se přesto vyvíjí úspěšně a vládní síly postupují. Zásluhu na tom má nepochybně mimořádně účinná podpora ruského letectva. Rusové provádí až 70 náletů denně a vedou trvalý průzkum bojiště a zjišťování cílů.V oblasti obsazené islamisty působí česká ,,neziskovka“ Člověk v tísni, takže se nepochybně dočkáme v našich médiích informací o obětech, „nelidských ruských náletů“. Naštěstí už víme dobře, kdo je kdo v této válce.

Na konec jedno blahopřání do Sýrie. Manželka prezidenta Asada Ajša úspěšně ukončila onkologickou léčbu. Její nemoc byla nepochybně důsledkem stresu a vyčerpání. Paní Ajša ani v nejkritičtější době, kdy se bojovalo v Damašku, neopustila Sýrii, a je skutečným symbolem odvahy, s jakou Sýrie bojuje proti islamistické intervenci podporované ze zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace