Fiala (SPD): Vláda Petra Fialy skončí velkým průs...

21.11.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k (ne)činnosti vlády Petra Fialy

Fiala (SPD): Vláda Petra Fialy skončí velkým průs...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Obávám se, že vláda Petra Fialy skončí průserem a že na obrovské výzvy, které před ní stojí, nestačí. Navíc jsou její členové naprosto euroservilní, čili mají totálně svázané ruce a nedokážou se postavit proti diktátu Bruselu, který nyní způsobuje většinu problémů, neboť většina legislativy přichází z EU. Vláda se zavázala k podpoře Green Dealu EU (Zelený úděl), který nyní i do budoucna extrémně zdražuje našim občanům energie a zlikviduje naši ekonomiku. Bez povolení Bruselu nic neudělají proti předraženým energiím.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17936 lidí

Vláda nemá skutečné řešení ani na zdražování ani na zlepšení sociálních podmínek občanů. Jediné, na čem se shodnou je, že si chtějí společně rozdělit pašaliky a peníze. Druhým společným bodem je, že chtějí servilně poslouchat příkazy z Bruselu, Washingtonu a Berlína a ve větší či menší míře zavádět neomarxistickou revoluci a Green Deal EU.

Vláda by měla šetřit na nepřizpůsobivých, politických neziskovkách, solárních baronech a předražených a zbytečných zakázkách. To ale neučiní. Piráti a lidovci nám blokovali celou dobu náš návrh zákona, který má zamezit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými. Politické neziskovky budou podporovat dál, a protože vláda podporuje Green Deal, tak solární barony také. Všechno jsou to projekty EU.

Kdyby k něčemu nová Fialova vláda byla, což není, využila by předsednictví ČR v EU aspoň k tomu, aby jádro bylo uznáváno jako čistý zdroj, a pozastavila by systém emisních povolenek či by aspoň zastropovala jejich cenu. V tom by mohla najít spojence i ve Francii a v zemích Visegrádu. Tím bychom alespoň zbrzdili zdražování energií, které způsobuje šílený Green Deal EU. Další důležité téma je snaha zamezit migraci a snaze EU přerozdělovat imigranty. Celkově by bylo potřeba minimalizovat škody Green Dealu a plánu Fit for 55, který s ním úzce souvisí. Ale kvůli svému vlezdobruselismu to Fialova vláda neučiní.

Vláda poleze do zadku Evropské unii, Američanům a Německu. V postavách Petra Fialy a ministrů Mikuláše Beka a Jana Lipavského v tom má dobré předpoklady. Možná tu pan Petr Fiala s panem Lipavským a s Berndem Posseletem opravdu uskuteční Sudetoněmecké dny. Také se budou snažit rozbíjet Visegrád. Pan Lipavský a pan Bek se již nechali slyšet, že ho nemají moc rádi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…