Fiala (SPD): Zcela diskvalifikující

10.01.2023 8:39 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí prezidenta Zemana nejmenovat Petra Hladíka ministrem.

Fiala (SPD): Zcela diskvalifikující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Jsme rádi, že prezident Zeman podpořil stanovisko SPD a nejmenoval Petra Hladíka z KDU-ČSL ministrem. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Důvodné podezření Hladíka z podílu na zapojení do závažné korupční kauzy nebylo vyvráceno. Hnutí SPD souhlasí s rozhodnutím prezidenta republiky Miloše Zemana, který odmítl jmenovat místopředsedu KDU-ČSL Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Dlouhodobě označujeme toto jmenování – a říkáme to veřejně – za absolutně nepřijatelné kvůli důvodnému podezření Petra Hladíka z podílu na zapojení do závažné korupční a kriminální kauzy nezákonného přidělování městských bytů v Brně. Vyšetřování a trestní řízení navíc ani zdaleka není ukončeno.

V minulých dnech navíc server Seznam Zprávy informoval o Hladíkově potenciálním střetu zájmů, kdy měl lobbovat za zájmy podnikatele, jehož rodina mu prodala dům, ve kterém nyní bydlí. Tohoto podnikatele zároveň policie rovněž podezírá z manipulací v brněnské bytové kauze. Dle dostupných informací měl Petr Hladík jako náměstek brněnské primátorky prosadit, aby město od tohoto jeho známého vykoupilo pozemky za čtyři miliony korun, přestože znalecký posudek tyto pozemky předtím ocenil na necelou polovinu.

Všechny tyto záležitosti považujeme za zcela diskvalifikující nejen pro Hladíkovo jmenování ministrem, ale i pro jeho jmenování náměstkem ministra, což plánuje učinit předseda KDU-ČSL a úřadující ministr životního prostředí Marin Jurečka dne 9. ledna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…