Fiala (SPD): Zdražování a ožebračování národa kvůli Fialově vládě zrychluje

13.02.2023 13:57 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k růstu inflace

Fiala (SPD): Zdražování a ožebračování národa kvůli Fialově vládě zrychluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

Podle Českého statistického úřadu inflace meziročně v prvním měsíci tohoto roku vzrostla na 17,5 procenta z prosincových 15,8 procenta. Meziměsíčně inflace stoupla o šest procent! Ceny elektřiny meziročně vzrostly o 36,4 procenta, zemního plynu o 87 procent, vodného o 16,3 procenta, stočného o 30,3 procenta a tepla a teplé vody o 44,7 procenta! Cena elektřiny totiž oproti prosinci meziměsíčně vzrostla o 139,8 procenta! Pryč s Fialovou vládou. Hnutí SPD má plán řešení Fialovy drahoty.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21908 lidí

„Lednová meziměsíční inflace je nejvyšší v historii ČR, elektřina zdražila z měsíce na měsíc o 140 procent,“ upozornil ekonom Lukáš Kovanda.

Vliv na meziroční růst mělo také zdražování potravin a nealkoholických nápojů. Například cena rýže vzrostla o 35,1 procenta, mouky o 44,2 procenta, vepřového masa o 36,8 procenta, polotučného trvanlivého mléka o 39,5 procenta, vajec o 85,0 procenta, olejů a tuků o 31,5 procenta a cukru o 84,7 procenta!

Cena elektřiny oproti prosinci meziměsíčně vzrostla o 139,8 procenta. Teplo a teplá voda zdražily o 23,5 procenta, stočné o 30,3 procenta a vodné o 16,3 procenta. Zemní plyn zdražil „jen“ o 2,2 procenta.

Z potravin stouply zejména ceny nealkoholických nápojů, a to o 7,6 procenta. Téměř o desetinu vzrostly ceny ovoce, u zeleniny to pak bylo o 7,3 procenta. Podstatné zdražení nastalo také u lihovin (+9,2 procenta), piva (+8,9 procenta) či vína (+8,5 procenta).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

13:04 Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozícím protestům lékařů.