Fiala (Úsvit): Když nevíte, koho volit, volte sami sebe

16.10.2013 14:15

Jednoznačně podporuji koncept reforem, které by mohly naši zemi posunout dál, a především dát konečně lidem možnost, aby o dění v naší zemi rozhodovali sami. Právě proto podporuji promyšlený systém voleb a referend, které umožní zaznít skutečným názorům veřejnosti.

Fiala (Úsvit): Když nevíte, koho volit, volte sami sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr za kraj olomoucký, Radim Fiala

Je zřejmé, kdo by se těchto změn měl obávat. Ti, co o žádné názory veřejnosti a prosazení skutečných tužeb lidí nestojí. Ti, kteří chtějí lidem vládnout, a ne je zastupovat. Za posledních dvacet tři let jsme takových mohli vidět mnoho.

Od těch, kteří se těchto změn obávají, pak slyšíme, že lidé nejsou na změnu připravení. Samozřejmě je to pouze výmluva těch, kterým vyhovuje, že si na lidi vzpomenou jen jednou za čtyři roky u voleb. Tito lidé skutečně vnímají občany jen jako užitečné idioty, kteří jsou dobří jen k tomu, aby platili daně a nechali si líbit zadlužování. Ve chvíli, kdy je tento zaběhlý systém v ohrožení, není divu, že mají strach.

Během kampaně pozoruji, jak lidé reagují. Je vidět, že chtějí změnu, že nechtějí pokračování současného stavu. Proto říkám - když nevíte koho volit, volte sami sebe. Volte vlastní možnost vyjádřit se a rozhodovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.