Fialová (ČSSD): Světelská Akademie vystavila to nejlepší z prací studentů i pedagogů

04.10.2018 22:41

Pravidelně jednou za dva roky vždy na konci září představuje Uměleckoprůmyslová akademie ze Světlé nad Sázavou veřejnosti nejzajímavější výtvory svých žáků a učitelů.

Fialová (ČSSD): Světelská Akademie vystavila to nejlepší z prací studentů i pedagogů
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Letošní Bienále 2018 nabídlo to nejlepší z oborů sklo, keramika a porcelán, zahradní a bytová architektura, průmyslový design, kov, šperk, restaurování kamene, kamenosochařství a také design hraček. „Světelská Akademie i uměleckoprůmyslová škola v Heleníně jsou výstavní umělecké školy Kraje Vysočina. Jejich absolventi se rozhodně v uměleckých kruzích neztratí a jejich práce mají vždy punc originality i kvalitního řemeslného zpracování,“ uvedla při zahájení Bienále 2018 krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová. Součástí letošní přehlídky prací bylo také slavnostní otevření školní glyptotéky.

Nová glyptotéka světelské akademie představuje sbírku sádrových odlitků klasických sochařských děl, zejména z období antiky a renesance. „Tato unikátní sbírka bude pro naše žáky neocenitelným studijním materiálem. Zde si mohou naživo udělat představu o proporcích nebo výrazech jednotlivých soch, což jim výrazně pomůže v jejich tvorbě,“ vysvětlil význam glyptotéky ředitel školy Martin Kubín. V rámci Bienále je také každoročně udělováno několik žákovských ocenění. Cenu Kraje Vysočina letos získala Mirka Tesaříková za sadu mosazných šperků zdobených křišťálovou pryskyřicí. Šperky vznikly jako maturitní práce pod vedení Martiny Dulové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …