Fiedler: Buď nám Bůh milostiv...

09.04.2015 19:56 | Zprávy

Co se netýká vicepremiéra Babiše, může se ovšem občané velmi výrazně dotýkat vás!

Fiedler: Buď nám Bůh milostiv...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Karel Fiedler

V závěrečném slově při projednávání vládního návrhu Zákona o rozpočtové odpovědnosti se ministr Babiš ještě vyjádřil k předchozímu bodu - tedy návrhu Zákona o důchodovém pojištění. Zde uvádím citaci z oficiálního stenoprotokolu Sněmovny: (místopředseda vlády a ministr financí A. Babiš). "Takže snížení důchodů, ano platí dvě (vysvětlení ad2) dle předchozí diskuze). Pokud to tam bylo, tak jsem o tom nevěděl a netýká se mě to. Netýká se mě to." Tolik doslovná citace slov Andreje Babiše.

Vysvětlení čtenářům, kteří nemají možnost a prostě nemůžou sledovat jednání Sněmovny: Vicepremiér Andrej Babiš tedy předkládá do Sněmovny návrh zákona, a ani netuší, že ten obsahuje návrh na snížení důchodů. (ano, čtete dobře!) A když si toto nechá vysvětlit nebo si to nechá prověřit, korunu tomu nasadí tím, že toto se ho netýká! (...vždyť on chce přece snižovat zadlužení! ...ovšem na úkor vašich důchodů...) Opravdu všichni vy, co jste volili jeho politické uskupení jste chtěli nižší důchody? Andrej Babiš, jak se sám doznal, netušil, že tato zásadní věc v návrhu zákona je. Prostě si asi minulý týden na lyže vzal s sebou jinou literaturu ...

Co k tomu dodat? Jestli všechny materiály, předkládané jeho resortem, jsou stejně dobře "odmakané", buď nám opravdu Bůh milostiv....opravdu ještě věříte, že takto bude líp?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Fiedler

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…