Filip (KSČM): Valentina "děkuje" do Českých Budějovic

11.05.2022 4:31 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odebrání čestného občanství Českých Budějovic první kosmonautce Valentině Těreškovové

Filip (KSČM): Valentina "děkuje" do Českých Budějovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Krátce poté, co českobudějovičtí městští zastupitelé odebrali čestné občanství města (uděleno 1978) první ženě v kosmu Valentině Vladimirovně Těreškovové, volal mi přítel z Moskvy (i dnes mám v Moskvě přátele, stejně jako v Kyjevě) a vyřizoval vzkaz od Valentiny v reakci na "statečné" rozhodnutí ČB zastupitelstva.

Valentinu Vladimirovnu znám osobně, dnes pětaosmdesátiletá a stále vitální poslankyně Státní dumy, se tomuto ortelu směje. Stejně jako přepisovačům historie. Vzhledem k té tzv. nové historii, kterou nyní koncipují do finální podoby globální architekti. Dokonce očekává, že nějakého hlupáka napadne zpochybnit i její let do kosmu, třeba se zdůvoděním, že se to ve škole neučili, nebo to, že dotyčný tenkrát chyběl.

Se svým humorem sděluje: "Vím, že do této historie nepatřím a možná se brzy ukáže, že mi budou chtít vysvětlit, že přede mnou tam byla jiná žena třeba z USA. Je mi líto mrzačení historických faktů, ale to povrchní lidé dělají a já je spíše lituji, že nejsou schopni přijmout pravdu ani odkaz svých předků. Sama nevím, nejsem si tím příliš jista, kam až se dějiny změní. A tak "děkuji" zastupitelům Českých Budějovic, kteří pootevřeli oči dalším."

ValentinaTěreškovová očekává, že podobně se zachovají i ti, kteří jí v Londýně v roce 2000 udělili titul Žena století. "Kdyby novodobí dějepisci zjistili ve své neznalosti, že jsem v kosmu nebyla, tohoto prestižního ocenění se sama dobrovolně vzdám," dodala čerstvě odvolaná čestná občanka Českých Budějovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…