Filip (KSČM): Veřejný zájem? Lžete, pane ministře!

28.10.2017 6:33

Po dlouhých dohadech vláda odtajnila část toho, co je za smlouvou o odkupu tolik diskutovaného vepřína v Letech na Písecku, který stojí vedle místa bývalého pracovního tábora pro Romy.

Filip (KSČM): Veřejný zájem? Lžete, pane ministře!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Ten byl zřízen za 2. republiky na žádost rodiny Schwarzenbergů pro řešení lesní kalamity. Podle ní firma AGPI, která je majitelem vepřína, dostane od státu téměř půl miliardy korun.  Stát tak zaplatí daleko víc, než je dvojnásobek odhadní ceny.

Vláda opět rozhodla na úkor nás všech, daňových poplatníků. Rozhodně nechci zpochybňovat stovky obětí, které má tento tábor na svědomí. Památník znám dobře, jezdím tam a je důstojný a oběti si to jistě zaslouží. Vadí mi však počínání vlády, která připomíná onoho slona v porcelánu. Cožpak vyjednávací vládní tým v čele s (promiňte) nekompetentním ministrem kultury Danielem Hermanem, což ocenili i voliči, nedokázal sjednat lepší podmínky?

Podle Hermana je dohodnutá suma vyšší než odhad i z toho důvodu, že zahrnuje i veřejný zájem na odkupu vepřína. Jaký to je "veřejný zájem"?  Vždyť jde o peníze, které vláda nevydělala a jen je utrácíte, pane ministře. Společnost AGPI původně, zcela logicky, upřednostňovala výměnu za vepřín na jiném místě, což se nestalo.

Katastrofální politika likvidace naší potravinové politiky. Stát  raději vyplatí tučné odchodné, navíc budeme jako stát a vlastník platit i další obrovské prostředky za likvidaci hal a dalších výrobních zařízení. V čím zájmu, možná páně odcházejícího ministra přátel za západní hranicí. No a my budeme zase o něco více závislí na dovozu vepřového masa ze zahraničí. Fuj - ostuda!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.