Fischerová (ODS): Upravená pravidla pro veřejné zakázky ulehčí život starostům

04.12.2013 7:23

Novela zákona o zadávání veřejných zakázek, která prošla ve formě zákonného opatření sněmovnou, ulehčí život zejména starostům českých obcí. Přesvědčena je o tom poslankyně Jana Fischerová. Schválený zákon počítá mimo jiné se zvýšením limitu pro malou veřejnou zakázku u stavebních prací na šest milionů Kč, u služeb se limit zvedne na dva miliony korun.

Fischerová (ODS): Upravená pravidla pro veřejné zakázky ulehčí život starostům
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

„ODS změny v zákoně o zadávání veřejných zakázek podpořila, protože chceme ulehčit život starostům našich měst. Současně jsou změny důležité i pro další úspěšné čerpání dotačních titulů. Nová pravidla ušetří obecním rozpočtům nemalé finanční prostředky,“ uvedla Jana Fischerová a připomněla, že pro schválení technické novely zákona se již dříve vyslovil i Svaz měst a obcí.

„ODS bude do budoucna podporovat také stanovení pevných lhůt u řízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, aby nebylo možné zneužívat institut odvolání a nedocházelo ke zbytečným průtahům, které blokují rozvoj obcí,“ dodala Fischerová.

V rámci EU se nyní připravuje tzv. minimalistická směrnice k zadávání veřejných zakázek. Ta by měla zásadním způsobem snižovat administrativní zátěž pro zadavatele. Jana Fischerová očekává, že zahrnutí těchto pravidel do českého práva bude přínosem pro vedení měst i veřejné instituce.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.