Flachs (SPD): 11. září - symbol porážky USA, 12. září - symbol vítězství pro Evropu.

13.09.2016 9:40

Před 333 lety zvítězil polský král Jan III. Sobieski nad tureckým vojskem u Vídně. Nám by toto vítězství, kterým bylo zabráněno dalšímu postupu muslimů Evropou, mělo být inspirací ke společnému postupu evropských národů.

Flachs (SPD): 11. září - symbol porážky USA, 12. září - symbol vítězství pro Evropu.
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Muslimští utečenci dnes proudí prakticky stejnou cestou, jakou od 14. století útočila turecká vojska (Osmanská říše). V roce 1683 dokázaly spojené síly Habsburků, Polsko – litevské unie atd. porazit statisícové turecké vojsko. Dnes je Evropská unie s 28 státy proti neozbrojeným muslimským uprchlíků bezbranná?

Pro nás toto výročí může být poučením, že tato část Evropy již „výhody“ islámské civilizace okusila. Samozřejmě nemůžeme dnešnímu Turecku či muslimským uprchlíkům vyčítat milióny zmasakrovaných křesťanů (například při genocidě Arménů). Odmítání Turecka uznat genocidu Arménů je však výmluvné. I když jakákoli srovnání jsou zpochybnitelná, pro mě osobně má výročí z 12. září větší význam než americké 11. září. Jen pro srovnání Turci po neúspěchu v bitvě povraždili cca 30 000 zajatých křesťanů. V USA bylo pří útocích 11. září zabito cca 3000 lidí.

Co však následovalo? Křesťanská Evropa ještě více než 200 let osvobozovala křesťanské národy jihovýchodní Evropy. USA naopak zaútočily na několik zemí, jejichž obyvatelé neměli s útoky v USA prakticky nic společného. Ačkoli se po 15 letech zdá, že za 11. zářím přímo nebo nepřímo stáli především občané Saúdské Arábie, USA stačily vojensky zničit Afganistán, Irák a Libyi. Několik dalších zemí destabilizovaly. Stovky tisíc mrtvých v těchto zemích však nikomu nepomohly? Ironií je skutečnost, že za nehumánní přístup je nakonec kritizováno například hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura, které odmítá unijní uprchlické kvóty.    

Každý vyhaslý lidský život je tragédií ať je to Američan nebo Syřan, není však třeba litovat Spojené státy, které svými vojenskými akcemi prakticky současnou uprchlickou krizi vyvolaly.

Autor je lídr jihočeské kandidátky hnutí Svoboda a přímá demokracie a Strany Práv Občanů (SPD a SPO)

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…