Flachs (SPD): V populismu ve Francii vede Macron

27.04.2017 21:10

Všeobecné snížení daní, byty pro mladé, dotace na nová auta, proplácení vstupenek na kulturu, tisíce nových policistů, miliardy eur na investice, zvýšení platů, milióny kvalifikovaných pracovníků. Sliby Emmanuel Macron určitě nešetří.

Flachs (SPD): V populismu ve Francii vede Macron
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

V jeho programu prakticky neexistuje skupina, která by si nepolepšila. Rekvalifikace 1 miliónu mladých nezaměstnaných, 80000 bytů pro mladé, 80000 nových míst v učebních oborech, snížení sociálních odvodů pro zaměstnavatele, snížení odvodů pro zaměstnance, snížení zdanění podniků, 50 mld. eur na veřejné investice, 1000 Euro na nákup nového automobilů, 10000 nových policistů, 3000 Eur pro každého učitele v prioritních oblastech, knihovny přístupné ve večerních hodinách i o víkendech, šeky pro mladé ve výši 500 Euro na kulturu to vše slibuje kandidát na prezidenta Emmanuel Macron.

 

A nejen to uprchlíci utíkající do Francie budou pouze ti, kteří utíkají před násilím a válkou. Ve francouzském parlamentu bude větší zastoupení občanů nefrancouzského původu. Politické strany budou získávat finance s ohledem na dodržování kvót pro kandidáty dle pohlaví. Macron mimo jiné slibuje nové a lepší školství, novou a lepší  justici, novou a samozřejmě lepší péči o staré atd.

 

Sám o sobě populismus není nic špatného, neboť se jedná o prosazení cílů, které jsou populární mezi lidem. Avšak přijde mi nespravedlivé, když při negativním chápaní tohoto slova je za populistku označována pouze kandidátka Národní fronty Marine Le Penová za sliby - zrušení protiruských sankcí, zastavení imigrace či vystoupení z EU.

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.