Fleischer (SPR-RSČ): Brexitem ukázali Britové odpor proti nepřiměřené imigraci a globalizaci

18.01.2017 6:32

Před 20 lety by těžko někdo odhadoval, že první zemí, která opustí Evropskou unii, bude právě Velká Británie. Premiérka pochopila Brexit jako vyjádření nespokojenosti Britů s masovou imigrací a globalizací a respektuje to.

Fleischer (SPR-RSČ): Brexitem ukázali Britové odpor proti nepřiměřené imigraci a globalizaci
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Britská premiérka Theresa Mayová hovořila o Brexitu a zmínila, že hlasování o vystoupení Británie z Evropské unie je vyjádřením vůle Britů regulovat příchod nových imigrantů do země, že to takto chápe a bude to tak respektovat.

Stejnětak chápe Brexit jako změnu řízení státu tak, že o britských záležitostech bude rozhodovat výhradně britský parlament, nikoliv parlament EU a jiné národy.

Mnohé národy již pochopily, že institut národních států je správný, protože každý národ má svá specifika, svůj životní styl, svoji vlastní národní kulturu a zvyklosti.

Je nesporné, že dlouholetá násilná multi-kulti politika liberálních a socialistických vlád, vede k postupnému a očekávanému rozpadu unie. Píši-li násilná, pak mám na mysli opravdu násilná. Patří k tomu vzrušené debaty nad nedávným letákem společnosti LIDL v České republice, kde některé obyvatele ČR znepokojil obrázek černošského muže. Někteří poslanci na to reagovali s tzv. „znechucením“ nad rasismem nás Čechů. Já si však nemyslím, že jde o projev rasismu. Ale situace doslova klade sama otázku – opravdu bylo nutné na český leták v české zemi umístit fotografii příslušníka té části populace světa, která není u nás v ČR běžná? K čemu je to dobré? Podobné excesy byly patrné v katalogu IKEA, kde byste marně svého času hledali blond modely v celém výtisku. Ptám se, zda je skutečně nutné, aby ve znělce televizních novin švédské SVT byly tváře arabů, ačkoliv se jedná o znělku veřejnoprávní televize Švédska, kde arabové sice žijí, ale snad není nezbytné provokovat domácí populaci letáky, úvodními videi a reklamním materiálem, kde dominují menšiny. Těm menšinám to nijak nepomůže ke kvalitnějšímu životu a odpůrce imigrace to stejně nepřesvědčí. Co je špatného na světě, kde každý národ má svůj domov a v něm své specifické zvyklosti, speciality, národní kuchyně, kulturu a svůj jazyk? Připadá mi poněkud idiotsky reklamní leták cestovní kanceláře, na němž japonská dívka s černošským chlapcem zvou turisty k návštěvě Amsterdamu, či jiného města v Holandsku a ještě v místním nizozemském kroji. Takových letáků jsme měli možnost vidět spousty.

Svoboda migranta, který je nějakou organizací veden do jiné země, naráží na svobodu občana té země, který se tam narodil. Navíc je zde patrná nerovnost těchto vztahů, která by se dala s úspěchem popsat jako situace, kdy skupinka českých a německých imigrantů ve kterékoliv muslimské zemi by si postavila katolický kostel uprostřed města. Stejně těžko si dokážu představit, že by nějaká nadnárodní organizace nařídila, že v muslimských zemích musí být na potravinách věta „Tato potravina odpovídá zásadám křesťanské víry“. Už jste něco takového viděli v Sýrii, či Iráku, nebo dalších muslimských zemích? 

Svoboda jednoho nesmí nikdy překročit svobodu druhého a o těchto věcech by se měli občané jednotlivých zemích vyjadřovat v referendech, která by měli politici respektovat. Já sám necítím nenávist vůči Indům a nemám důvod jim ubližovat, nebo je urážet. Avšak ani mě příliš nenadchnula reklama na nové BMW ve Švédsku, ze kterého se usmívá indický chlapec. Opravdu je toto nutné? Domnívá se někdo, že to pomůže zlidštit vztahy mezi národy a upevnit přátelství? 

Švédsko trpí nedostatkem lékařů a řeší se to pardony v zákonech o vzdělání pro imigranty ze zemí mimo EU, kteří vystudují lékařskou fakultu, ale položil si někdo otázku proč švédští lékaři tak houfně naráz odlétají ze Švédska na zbytek života do Austrálie, USA a Kanady? A jsou to jenom lékaři? Mnohdy je to otázka nízkého platového ohodnocení, jindy právě otázka neúnosnosti vysokého počtu nepřizpůsobivých imigrantů v zemi, či v rodném městě. Pokud navíc narážím na problémy s těmito lidmi, kteří tvoří místní gangy a páchají násilí, nebo vypalují auta a popelnice, či kamenují kolemjdoucí lidi, což je v posledních 5 letech „švédská“ specialitka místních přistěhovalých muslimů, pak není divu, že jednou dojde trpělivost a řada lidí si prostě řekne, že v takovém městě, či zemi  už žít nechtějí, ačkoliv je to jejich domovská země. Brexit je jasným signálem a jen slepý jej nevidí. A pokud si dokáže sjednat pořádek britský národ a premiérka vůli svého lidu plně respektuje, pak proč ne u nás, nebo v Rakousku, či jinde? 

Určitě mi nebylo příjemné, když jsem si vyjel na výlet do Vídně a v 8 ráno jsem seděl sám na zahrádce kavárny. Personál byli cizinci. Hosté byly arabské ženy s pokrývkou hlavy a jejich děti a muži, kteří seděli a pili kávu. Kolem však spěchali Rakušané do práce a na posezení u kávy neměli čas, ani pomyšlení. Zahrádka byla plná muslimů a já seděl v centru Vídně v srdci Evropy. Opravdu jsme toto chtěli? A pokud máme stejný názor, jaký projevili Britové Brexitm, je nejvyšší čas se projevit také. Snad se probudí politici nejen v Británii.  Tyto vjemy nemají nic společného s rasismem, nenávistí, nebo xenofobií. Je to otázka zdravého rozumu a vědomí, že Evropa není nafukovací a prostě nemůžeme žádné zemi nařizovat, aby přijímal cizince zcela odlišných kultur do svých domovů. Není to nenávist, chceme jim pomoci a chceme, aby se oni cítili dobře v jejich domovech, stejně jako my si přejeme starý svět beze strachu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.