Fleischer (SPR-RSČ): ČSSD chce umlčet oprávněnou kritiku občanů

14.01.2017 10:59

Stanovisko předsednictva SPR-RSČ:

Fleischer (SPR-RSČ): ČSSD chce umlčet oprávněnou kritiku občanů
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

ČSSD chce umlčet oprávněnou kritiku občanů a sledovat a trestně stíhat občany za jejich výroky. Proti tomu se ostře postavilo vedení SPR-RSČ MS.

Předsednictvo Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa Miroslava Sládka na své páteční poradě zaujalo zamítavé stanovisko k pokusu o vytvoření útvaru ministerstva vnitra proti dezinformacím, který navrhla ČSSD.

Předsednictvo SPR-RSČ MS se domnívá, že vytvořením podobného útvaru pro kontrolu komunikace občanů a případné shromažďování dat o sledovaných vytipovaných osobách, nebo dokonce jejich trestní stíhání za výroky na sociálních sítích a podobně, by vláda ČR podnikla již druhý protiústavní krok.

Součástí Ústavy České republiky je Listina základních práv a svobod v níž se praví:

Článek 17

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná.

Předsednictvo SPR-RSČ MS se usneslo, že bude-li strana zvolena do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v letošních volbách, bude okamžitě usilovat o zrušení tohoto útvaru, bude-li v té době zřízen, protože jde jednoznačně o cenzuru svobodného vyjadřování občanů v demokratické společnosti a zřízení a provozování podobného útvaru považujeme v naší zemi za naprosto nepřípustné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.