Fleischer (SPR-RSČ): Divadlo naplňuje skutkovou podstatu § 356 trestního zákoníku

14.05.2018 6:28

V sobotu 26. května 2018 uvede Divadlo Husa na provázku v Brně hru Naše násilí vaše násilí, v níž Kristus znásilňuje muslimskou ženu. Hra může nastartovat nejen v Brně, ale v celé České republice násilí a nenávist.

Fleischer (SPR-RSČ): Divadlo naplňuje skutkovou podstatu § 356 trestního zákoníku
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Pokud začneme opovrhovat respektem k Bohu a víře a začneme urážet svaté, pokud začneme nechutně perverzně zneužívat jmen věky uctívaných svatých a syna Božího, pokud přestaneme respektovat historickou identitu a tradici víry v evropských zemích, můžeme spustit nikdy nekončící boje, kterých jsme svědky  v mnoha končinách světa v posledních letech a v jejichž pozadí byly spory mezi lidmi různých vyznání.

V době zvýšeného rizika a masové invaze muslimské populace do Evropy, v době zintenzivňování lokálních válečných konfliktů,  je Česká republika zatím ještě ostrovem klidu a míru a soužití lidí různých národů s respektem.

Hra pseudoumělců z brněnského divadélka může vyvolat a spustit nenávist mezi katolíky a muslimy a kdo ví, zda toto není zaplaceným zájmem někoho v pozadí, nebo jen pouhou pošetilostí a nedostatkem lidské moudrosti, která by měla být základem klidného soužití různých národností s různým vyznáním víry, které žijí v našem poklidném městě a naší zemi.

Kardinál Dominik Duka v dopise jménem biskupů uvedení hry chorvatského režiséra Olivera Frljiče v podání lublaňského souboru označil za „výprodej křesťanství a jeho ideálů“.

Hra sama o sobě je zdrojem sporu a vyvoláváním nenávisti vůči dosti početných skupin obyvatel nejen Česka, ale i jiných zemí.

Nechutná scéna, kdy Syn Boží Ježíš Kristus, znásilňuje muslimku, uráží nejen nás věřící křesťany, ale i ostatní nevěřící spoluobčany i u nás dlouhodobě žijící muslimy a vnáší zbytečně nenávist mezi lidi, kteří dnes spolu žijí a komunikují bez problémů.

Urážka nejvyšší moci vždy vyvolá zlo a nakonec se obrátí proti těm, kteří urážu vyslovili.

Popření Boha a historických národních tradic tím nejodpornějším způsobem, může změnit historii a dostat miliony lidí do zbytečného a neřešitelného konfliktu a může stát lidské životy.

Vždyť si vzpomeňme na následky přednášky švédského filmového kritika Larse Vilkse na univerzitě v Stockholmu, která byla příčinou bombového útoku 11.12.2010, spáchaného na protest iráckým teroristou Taimour Abdulwahab al-Abdalym a jindy na četné útoky radikálních muslimů na základě výroků nizozemského politika Geerta Wilderse na adresu islámských radikálů.

Wildersovi bylo odepřeno vystoupení v Českém Senátu v roce 2009, ale letos bude povoleno odpálit pomyslnou bombu v divadle v centru Brna?

Víme, že rasismus vyvolávají především novináři a tak zvaní umělci, kteří neustále, na rozdíl od obyčejných lidí, bodají do vztahů mezi různými rasami a vůbec hovoří o rasách a upozorňují na rozdíly.

Češi nejsou rasisté, ani xenofobové, ale dá se o nás říci, že máme dost rozumu na to, abychom pochopili, že přestěhovat mnohonásobně větší Afriku a Asii do Evropy je nesmysl, stejně jako snažit se naráz sem přistěhovat lidi ze Sýrie a dalších zemí, kde jsou zvyklí na naprosto odlišný způsob života, podmínky a jiné mravy a zákony. Navíc Česká republika odmítá masový přísun imigrace, jaký vidíme ve Švédsku, kde ročně přibydou desetitisíce lidí z naprosto odlišné kultury do našeho evropského prostředí, což mělo také následky v květnu 2013 při vypalování a kamenování v městské části Husby v Stockholmu a má to následky v rostoucím násilí až dodnes.

Mnohokráte bylo vysloveno i v Evropském parlamentu, že politika multi-kulti a násilná a organizovaná masová imigrace lidí z rizikových zemí do Evropy, je nesmyslem a může to mít za následek nárůst dalšího napětí přímo v centru Evropy.

Je zvláštní, že ani BIS ani Policie ČR zatím nečiní nic, jen prosakují zprávy o plánované ochraně herců… Tedy policie bude chránit pachatele trestného činu šíření nenávisti proti těm, kteří chtějí pokojně protestovat proti něčemu tak odpornému, jako je hra Naše násilí vaše násilí, která uráží křesťany i muslimy a podněcuje nenávist, ale i zvyšuje potenciál případných teroristických útoků extrémistů z obou stran.

Nejsme v žádném případě zastáncem jakékoliv cenzury, ale vím, že vše má své meze a rozum by měl sám rozhodnout o tom, zda je vhodné v dnešní kritické době vyvolávat rozruch v lidech a stavět je proti sobě a  to nejen muslimy proti křesťanům, ale i lidi, kteří se staví za tuto hru a proti ní. Lidi věřící a nevěřící.

Ta vyvolá zase jen nenávist, která časem může propuknout v násilí a možná i přímé útoky na jedotlivce, či skupiny obyvatel. Akce vždy vyvolá reakci.

Opět někdo upozorňuje na rozdíly mezi lidmi, které by měly být respektovány z obou stran. Tak proč píchat do vosího hnízda?

Jsem narozen v Brně, v srdci Moravy v České zemi, kde bylo, je a bude tradicí křesťanské náboženství a víra, jejíž význam mnoho lidí začíná chápat, spolu s vírou ve vyšší smysl lidského života. Jsem věřící člověk a mám respekt k Bohu a Ježíši Kristu. Jsem člověk a mám  respekt k člověku a cítím odpovědnost se postavit na stranu těch, kteří chtějí mít klid a jsou proti podněcování nenávisti, čímž beze sporu hra Naše násilí vaše násilí je a může být prvním impulsem k vyvolání teroristických akcí u nás, stejně jako podobným způsobem začaly propukávat v Británii, Švédsku, Francii i jinde. Viz pouhá kresba v týdeníku Charlie Hebdo, která způsobila útok s následkem 12 mrtvých a 10 zraněných. Ovšem hra, ohlášená v Brně, je mnohem hrubším zrnem.

Klid v České republice se snaží narušit skupinka rádoby herců z bezvýznamného divadélka, které chce na sebe zvrátit pozornost a za možnou cenu vyvolání konfliktu si chtějí udělat reklamu stylem, který vyvolal odpor nejen u věřících, ale i u ostatní části populace České republiky, která však zatím mlčí a čeká na reakci. Ovšem to už může být pozdě. Víme, že války vyvolávají věty, podněty,  které nemusely být vyřčeny a realizovány.

Divadlo Husa na provázku chce údajně kritizovat násilí a xenofobii, ale nejhrubším způsobem, který naopak násilí a nenávist vyvolá.

Samo divadlo a zástupci města hru brání, umění podle nich má vyvolávat kontroverzi, uvádí Lidové noviny.

Jde tedy o jasný úmysl kontroverzi vyvolat. Úmysl trestného činu tedy nelze popřít.

Umění má lidi spojovat, ne vyvolávat negativní emoce a rozdělovat společnost a útočit na historii a tradice i víru a identitu našeho národa a navíc ještě stavět u nás žijící menšiny proti nám.

Žijeme v době bez hranic, v době, kdy se jakákoliv událost dostane, díky internetu do médií zemí po celém světě rychlostí světla. Je třeba si uvědomit, že hloupá a nemravná hra může popudit v podstatě kohokoliv a kdekoliv ve světě a způsobit zařazení České republiky mezi cíle teroristů a extrémistickcýh uskupení.

Považuji toto divadlo a jeho hru za extrémismus, který svojí podstatou, vyjádřenou ve hře, naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině obyvatel a zvyšuje bezpečnostní riziko v jinak klidné České republice a v jinak tradičně kulturním městě Brně.

Připojuji se ke všem, kteří proti této zvrhlosti protestují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).