Fleischer (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Tajemství nadčasovosti republikánského programu

07.09.2017 9:01

Kdo viděl videa z roku 1991 ze sjezdu republikánů, nebo se mu dostal do rukou výtisk tehdejšího republikánského týdeníku Republika, ten zjistil, že dnešní problémy by neexistovaly, pokud by od 90. let byl program SPR-RSČ postupně naplněn.

Fleischer (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Tajemství nadčasovosti republikánského programu
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Psal se rok 1991 a republikáni jednali o budoucnosti Československa na 1. řádném sjezdu SPR-RSČ v Obecním domě v Praze. Sám jsem byl tehdy přítomen jako delegát, tedy mohu potvrdit to, co lze vidět i dnes na dobových videích, které kolují po sociálních sítích.

V té době bylo starostí republikánů zachování celistvosti, svrchovanosti a svobody Československa, tehdy již ČSFR. Projev PhDr. Sládka se dotýkal nadčasově dnešního aktuálního dění a to zejména uprchlické vlny, o čemž svědčí předmětné video z tohoto sjezdu. Bylo zmíněno, že naše země bude dříve, nebo později vystavena přílivu uprchlíků a pro naše národy je důležité, aby byly do budoucna ekonomicky silné, soběstačné a zároveň aby se dokázaly ubránit přílivu uprchlíků. Podotýkám, že se psal rok 1991. Dnes máme rok 2017 a v rozdělené bývalé ČSFR máme problém s diktátem Evropské unie, který nám již ústy některých představitelů EU přímo hrozí i násilím, pokud nebudeme přijímat jimi stanovený počet uprchlíků a to ze zemí s odlišnou kulturou a navíc ze zemí, kde je vyšší výskyt rizikových osob, které mají blízko teroristické IS. Ta má na svědomí již tisíce životů občanů EU, kteří zahynuli při mnoha teroristických útocích islamistů v různých zemích EU. Ovšem na našem sjezdu bylo toto riziko naznačeno již před 26 lety a dodnes nikdo náš trvalý apel není ochoten poslouchat. Přitom se dá řící, že velká většina krizí české politiky by se bývala neuskutečnila, pokud bychom měli šanci prosadit náš program, který mj. hovoří o obnovení potravinové soběstačnosti, ale také o obranyschopnosti naší země. Ta se pod vládou polistopadových stran, po 74 letech od svého založení uplynutím 31. prosince 1992 rozpadla na dvě samostatné republiky.

Není to ovšem jenom bezpečnost, soběstačnost a ekonomická síla, ale i další řada problémů, na které republikáni poukazovali a požadovali změny již v devadesátých letech. Každému jsou snad známy některé kauzy s odpadlíky ať již v tehdejším Federálním shromáždění, přes Českou národní radu až do dnešní Poslanecké sněmovny. Kolik komplikací způsobili odpadlíci různých stran a nemuselo tomu tak být, pokud by parlament uposlechl program republikánů a pokud bychom měli v zákoně odvolatelnost poslanců v případě jejich opuštění poslaneckého klubu, za který kandidovali. Tímto se oslabily strany, které dostaly hlasy voličů a odchodem odpadlíků se změnil poměr stran v parlamentu, čili došlo ke změně volebního výsledku proti vůli voličů. Normální by bylo nahradit odpadlíka jiným poslancem téže politické strany a zachování poměrů sil tak, jak to stanovily volby.

O potravinové soběstačnosti jsme neslyšeli jen v devadesátých letech, ale bohužel slyšíme i dnes, kdy již neexistuje a čeští spotřebitelé musí jíst zahraniční potraviny nižší kvality, než potraviny stejné značky, avšak distribuované v regionu západní Evropy.

Kolikrát jsme varovali i v týdeníku Republika, před bývalými komunisty a agenty StB. A kolik jich dnes,  ještě po čtvrt století, máme stále nejen v parlamentu, ale i ve vládě. A co hůř, jaké následky pro nás má jejich vládnutí.

Vzpomínám si na momenty, kdy nás označovali za extrémisty. Proč? Dovolili jsme si nahlas mluvit o nepřijatelnosti členství ČR v NATO a v EU. Dnes je situace taková, že větší část populace ČR již poznala „výhody“ členství v NATO a v EU na vlastní kůži, ale už jakoby si nevzpomněli na naše varování. Přitom stačí stáhnout si kopie tehdejšího týdeníku Republika, do kterého jsem v devadesátých letech dopisoval i já.

Hovořili jsem o referendu, o odvolatelnosti soudců, zrušení Senátu ČR a levném, ale funkčním sociálním systému, který nepodporuje povaleče, ale pomáhá lidem v nouzi a to rychle a efektivně. Co z toho uvedly v účinnost strany, které dostaly přednost ve volbách před SPR-RSČ? Faktem je, že za 25 let vůbec nic.

A mnohem horší je to, že ani dnes mnoho lidí neví o programu a hlavních zásadách SPR-RSČ, která letos kandiduje ve všech krajích ČR do Poslanecké sněmovny. Místo toho opěvují plagiátory republikánského programu, kteří však měli minimálně 4 roky v parlamentu na to, aby tyto cíle zrealizovali, ale neučinili nic. Přesto je dnes lidé opěvují, jako spásu naší země.

Média se snaží zamlčovat, že vůbec nějaká SPR-RSČ         existuje a kandiduje. Včera poprvé to však nebylo možné zamlčet, protože došlo k losování čísel politických stran před volbami do PS PČR. Včera jsme obdrželi v losování Státní volební komise číslo 23, se kterým budeme kandidovat s naprosto stejným, mírně aktualizovaným programem, který se zaměřuje na stejné priority jako v roce 1991.

Aktualizace se týkají především detailů prověření státních zakázek a zrušení soukromých exekutorů a také zrušení neziskovek, které nepomáhají českým občanům. Původní program SPR-RSČ z devadesátých let však zůstal nezměněn a platí a je dostupný na webu SPR-RSČ Miroslava Sládka a my jsme připraveni tento program v Poslanecké sněmovně konečně uvést do reality. To se ovšem neobejde bez patřičného silného mandátu v Poslanecké sněmovně, což mají v rukou především občané – voliči, kteří půjdou volit v říjnu letošního roku svoji budoucnost a budoucnost naší země, zatím ještě České republiky.

Karel Fleischer

Lídr kandidátky hl.m. Praha

Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.