Fleischer (SPR-RSČ): Naříkají ale žádné vlády stále čtyř stejných stran za 27 let nic neudělaly

08.04.2019 12:10

Každý rok vydává ČSÚ, vláda, úřad práce a další instituce ty samé zprávy. Zprávy o tom, že je něco špatně, ale nikdo nic za 27 let z 15 vlád a 4 stále stejných politických stran nezměnil. Změní to letošní volby?

Fleischer (SPR-RSČ): Naříkají ale žádné vlády stále čtyř stejných stran za 27 let nic neudělaly
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Dnes ráno jsem si přečetl několik článků, zejména mě zaujaly dva. Jeden z pramenů úřadu práce a druhý z Českého statistického úřadu.

Píše se rok 2019, vystřídalo se 15 vlád, především se střídaly ODS s ČSSD a poslední dvě období ANO a pokaždé byla ve vládě KDU-ČSL.

Po celá léta od první vlády, která zahájila činnost v roce 1992, se neustále hovoří o nutnosti vyšší vzdělanosti, o snížení počtu nezaměstnaných, o rekvalifikacích populace kolem 50 let věku, o bydlení, o zefektivnění činnosti úřadu práce, o snížení počtu úředníků, o rovnoměrnějším rozložení investic tak, aby nedocházelo k propastným rozdílům mezi kraji, co se týče zaměstnanosti a chudoby. Píše se o dálnici a po roce 2001 o nutnosti změny Exekučního řádu,  jehož nejhorší verze na světě má za následek 1700 sebevražd ročně, šedou ekonomiku, nízkou kupní sílu, zvýšený počet psychiatrických pacientů a bezdomovců v ČR.

Přesto od roku 1992 do roku 2019 uplynulo 27 let, tedy 324 měsíců. Dodnes jsou údaje stále stejné a nezměnilo se vůbec nic.

Nezaměstnanost v březnu klesla na 3% o pouhé 2 desetiny procenta. Bez práce bylo 227 000 lidí, což je prý nejnižší březnová hodnota od roku 1997. Počet volných pracovních míst se údajně zvýšil na téměř 340 000.  A nyní se dostáváme k podstatě. Nejnižší nezaměstnanost je z krajů stabilně v Praze, v březnu to bylo 1,9 procenta. Nejhůře na tom jsou zase kraje Moravskoslezský a Ústecký, kde je míra nezaměstnanost shodně 4,6 procenta. Čím to asi bude? Znáte pojem „naplavenina“? Praha jej zná.

Mezi evidovanými na úřadech práce bylo 84 043 lidí nad 50 let. V evidenci úřadů práce byli především uchazeči s nízkou kvalifikací, se základním, nedokončeným a středním odborným vzděláním, s výučním listem či středním vzděláním s maturitou. Co udělal za skoro 30 let stát s dostupným vzděláváním starší populace? A nemá vláda náhodou uvažovat strategicky a dlouhodobě dopředu? A činit patřičné kroky? Od toho je placena.

Česká republika patří sice k zemím s vysokým podílem středoškoláků. To je ale výsledek ještě komunistické éry. Vysokoškolsky vzdělaných lidí ale máme méně než Evropská unie. Proč?

V roce 2017 u nás činil podíl lidí ve věkové skupině 15 až 74 let, kteří dosáhli vysokoškolského vzdělání, jen pouhých 20,0 %. 

Nejvzdělanější obyvatelstvo žije v Praze. Tvrdí ČSÚ. Je to logické. Po studiu se málokteré dítě bude stěhovat do Bruntálu, či Jeseníku, kde se zastavil čas a o práci nezavadíte už od revoluce 1989. Vysokoškolským diplomem prý disponuje víc než 38 % obyvatel Prahy, chlubí se ČSÚ. Jihomoravský kraj má 22,6 % vysokoškoláků. Třeba to bude tím, že je tu spousta vysokých škol…  Naopak nejméně formálně vzdělané obyvatelstvo mají kraje Karlovarský a Ústecký.  Jaký to div, když stát pro rozvoj těchto krajů neudělal 30 let nic, tedy rozuměj stát = politici a to stále stejní KDU-ČSL, ODS, ČSSD a ANO.

Přesto jsou vidět se svojí uměle vytvořenou „opozicí“ Piráty,  v České televizi dnes a denně a jiné strany, a to jich letos kandiduje 40, jsou obyvatelstvu ČR pečlivě skrýváni.

K tomu přičteme každodenní zprávy o tom, že ČSSD nezaplatila mnohamilionovou exekuci, že ODS má nejvyšší počet kriminálníků, že ji v této disciplíně dohání ANO, jejíž členy naháněla na brněnské radnici kriminální policie v době, kdy jejich majitel (ANO) Babiš debatoval v Oválné pracovně s prezidentem USA Donaldem Trumpem o tom, jak krásně naše země kvete.

Celé roky stejné problémy. I ten nejpitomější podnikatel by po zjištění problému začal věc nějak řešit a za 27 let by asi dospěl k nějakému úspěchu a změně. Ne tak české vlády, kde se střídají 4 staré polistopadové strany, které se nyní tlačí do Evropského parlamentu, aby se tam mohly dál flákat a krást, kde to půjde. Dotační problémy Česka jsou v EU známé a není třeba je připomínat.

Přesto čtu stále od těch, kteří o tom rozhodují „já k volbám nepůjdu“.  Pokud k nim nepůjde, nebo vhodí dokonce prázdnou obálku, pak ale k volbám docela určitě půjde tradiční volič KDU-ČSL, ODS, ČSSD a ANO a nezmění se zase vůbec nic dalších 5 roků až do roku 2024. Kolik vám bude v té době let? A jak se bude v ČR žít? A co se změní?

Řada lidí se mě nikdy nezeptala na konkrétní záměry a program, na cíle a moje ambice a snahy v případě, že budu zvolen do EP. Každý ale ví dvě věci. Jednak, že vládnou neschopné a hlavně kriminální a zasmrádlé strany. A jednak, že pokud by mě volili, měl bych vysoký plat a to je asi mrzí nejvíc a tak k volbám prý nepůjdou. Mrzí mě, že můj program a program strany nikoho nezajímá.

Já jsem občan, trpící debilním způsobem vládnutí několika neschopných zlodějů, kteří neudělají pro člověka vůbec nic, i když mají tu moc. Nechci se snižovat k tomu, abych vás prosil o preferenční hlas ve volbách do Evropského parlamentu 24. a 25. května, tedy za necelé dva měsíce. Ale poprosím vás všechny – zvažte jak využijete svého zákonného práva určit, kdo bude reprezentovat tuto zemi v následujících 5 letech a prosím podívejte se na názory a články, které jsem napsal. Ve volené funkci jsem nikdy nebyl a tak nemohu mít konkrétní výsledky. Ale protože se některým bodům výše jmenovaným věnuji i z období, kdy jsem ještě nebyl místopředsedou SPR-RSČ ani kandidátem, snad stojí za úvahu k volbám jít a dát mi preferenční hlas, bez kterého se nedostanu nikam.

Nic vás to nebude stát, ale můžete si být vědomi, že vy jste udělali maximum pro to, aby se něco začalo měnit a já vám všem slibuji, že mám energii a chuť i jasnou představu a program, abych to začal měnit sám, v kolektivu mé mateřské strany a ve spolupráci s podobnými stranami z jiných států Evropské unie, s nimiž případně usednu ještě letos do Evropského parlamentu. Děkuji za vaši občanskou odpovědnost a odpovědnost za životy vaše a vašich dětí a spoluobčanů.  

Karel Fleischer
Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
Kandidát do Evropského parlamentu – volby květen 2019

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…