Fleischer (SPR-RSČ): Největším zločincem, vyděračem, příživníkem a lichvářem je stát

21.12.2018 5:36

Často se v médiích kritizují různé společnosti, využívající něčí nouze a poskytující úvěry za nápadně nevýhodných podmínek, kde RPSN jde do stovek procent, plus sankční poplatky a úroky v případech neplacení. Nikdo ale nikoho nenutí brát si půjčku.

Fleischer (SPR-RSČ): Největším zločincem, vyděračem, příživníkem a lichvářem je stát
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Stát ale nutí občany platit vysoké sumy za nic pod pohrůžkou vězení.

Podíváme-li se na to, kolik stát vyždíme z občana a začneme u zdravotní pojišťovny, zjistíme, že pokud za vás neplatí zároveň pojistné stát nebo nejste zaměstnancem, musíte jako OSVČ začít platit zálohy ve výši minima, tj. v roce 2018 částku 2 024 Kč. Pokud jste měli příjmy v minulém roce, pak zaplatíte i tisíce měsíčně. To se však týká i osob bez zdanitelných příjmů. Od 1. 1. 2019, po zvýšení minimální mzdy na 13 350 Kč, je pojistné OBZP 1 803 Kč měsíčně.

Tedy nevyděláváte ani korunu a nečerpáte od státu vůbec nic, dokonce ani nejste v daném roce nemocen, nenavštívíte lékaře, ale zaplatíte kamsi 21 636 Kč. Za nic. Každý čerpá zdravotní péči jinak a ačkoliv je jasné, že platit na zdravotnictví se musí, protože stát kryje případnou léčbu, nebo záchranu života a zdraví při náhlých příhodách, či nehodách, je částka v ČR hrubě nad poměrem běžně dosažitelných příjmů obyvatelstva.

Je zcela zcestné se řídit průměrnou mzdou. Minimální vyměřovací základ OSVČ je zákonem o veřejném zdravotním pojištění stanoven jako dvanáctinásobek 50 % průměrné měsíční mzdy v národním hospodářství. Ovšem otázkou je, kdo bere průměrnou mzdu a na základě čeho se vypočítává, protože většina ekonomicky aktivní populace jí nedosahuje a to včetně některých OSVČ.

Měsíčně vyhodíte oknem 1803 jako samoplátce bez příjmů a OSVČ a více korun zdravotní pojišťovně. Ale pokud podnikáte sám, platíte kromě minima zdravotního pojištění od 2 024 Kč i tzv. zálohu na pojistné důchodového pojištění ČSSZ a to činí minimálně 2 388 Kč měsíčně, aniž by se někdo ptal, zda jste něco vydělal, či nikoliv, zda vám někdo nezaplatil a dluží, nebo máte vysoké výdaje, řekněme se zahájením činnosti OSVČ.  Celkem měsíčně zaplatíte 4 412 Kč a ročně 52 944 Kč a to nemusíte vydělat víc, než 120 000 korun za celý rok. Vám, jako živnostníkovi, tržby stát nikterak nezajišťuje, ale sám stát požaduje pod vyhrůžkou trestu desetitisícové částky a nenabízí za to vůbec nic.

Dálnice v ČR de facto žádné nejsou, zdravotnictví má nejvyšší úmrtnost v EU, armáda nefunguje, parlament nic nedělá, vláda řeší jen spory mezi politickými stranami. Živíme desetitisíce úředníků na úřadech práce, které jsou duplicitní. Živíme úředníky na Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Živíme úředníky na kraji, obcích a ve dvou parlamentech na 10 milionů obyvatel. Pozornost se však zaměřuje jen na nezaměstnané, kterých je rovněž mnoho, ale především proto, že pracovat v ČR se nevyplatí, zejména pro osoby předlužené špatným a ve světě ojedinělým systémem exekucí, který z dluhu v řádu stovek korun udělá, jako jediný na světě, exekuce ve výši desetitisíců korun. Kdo by tedy pracoval? Je jedno, kolik vyděláte. Strhnou vám vše a dluh roste a vy živoříte na životním minimu, které se naposledy měnilo v lednu 2012., tedy bezmála před 7 lety. Tak se vlastně největším vyděračem a zločince, parazitem a příživníkem, stává český stát a jeho armáda úředníků. Poplatky převyšují běžné příjmy a strhují lidi do problémů, jakoby stát kooperoval se zlodějským systémem lichvářských exekucí a dohazoval jim kšefty.

Rok co rok se zvyšují náklady občana a poplatky nejmizernějšího státního systému v EU a je veřejně vidět, že krade většina politických stran a její lidé, ale nikdo s tím nic nedělá. Bez ohledu na volby si pořád vládnou komunističtí pohrobci ODS a ČSSD a KDU-ČSL s KSČM na tom profitují.

Stát se stal vyděračem výpalného na české populaci a zavinil i smrt průměrně 1500 sebevrahů ročně. Ovšem neexistuje žádná trestně právní odpovědnost politiků. Ti si naopak zvyšují platy, ale ždímou celý národ. Pokud žijete z vašeho majetku, chtějí pod pohrůžkou vězení po vás 1803 korun na zdravotnictví atd.,  jak bylo výše napsáno. Poslanci a ministři si však přidali a soudcům, kteří rozhodují o vysokých exekucích dvou milionů obyvatel ČR.  

Český stát je zločinecká organizace a je třeba zahájit trestní řízení proti všem, kteří se na tomto organizovaném zločinu podílejí, tedy vláda, poslanci obou parlamentů a zastupitelé obcí a krajů, soudci a soukromí exekutoři. Je třeba je soudit a odsoudit. Dříve, než bude pozdě.  Stát je největším parazitem a zločincem, který živí statisíce zbytečných úředníků a zcela decimují miliony zatím ještě ekonomicky aktivních lidí, kteří pracují 12 a více hodin denně a ze svého vše musí platit pod hrozbou trestu. V podstatě je stav stejný, jako za okupace fašisty. Populace chudne, končí ve vězeních, páchá sebevraždy a vrchnost bohatne na jejich úkor.  Mladí a schopní odcházejí do zahraničí a nechtějí mít z kriminální organizací s názvem Česká republika, nic společného.  Mnoho občanů již podalo stížnosti a žaloby, avšak politikům se daří je v zahraničí zpochybňovat, ovšem venku se dávno ví, co je Česká republika za parazita a jak žije český občan, o čemž svědčí i nezájem a až děs případných běženců, kteří azyl v České republice odmítají. Ani se jim nedivím. Česká emigrace z dob staré totality před listopadem 1989 se vrací zpět do svých původních cílových zemí, kam předtím emigrovala.

Mnozí lidé v ČR nemají oněch 1800 korun na měsíc na jídlo a obživu i když pracují. Nemocní, jejichž stav by byl – z hlediska legislativy osmdesátých až devadesátých let – vyhodnocen na invalidní důchod, chodí do práce, ačkoliv zjevně sotva chodí, nebo někteří nejsou schopni ani uchopit hrnek s čajem do ruky. Jiní trpí poruchami srdce, prodělali několik infarktů, nebo mozkových mrtvic, ale do práce je ženou na 12 hodin denně, doslova až do pádu a smrti. Co je to za společnost?  Živíme stádo úředníků a politiků a lidé pod nimi žijí v bídě. Úředníci hltají stále víc, občan platí stále víc, kupní síla klesá.

Blíží se pád ekonomiky, ale politici okrádají občany dál a dovolili si opět navýšit občanům výpalné a sobě příjmy.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…