Fleischer (SPR-RSČ ): Předvolební divadlo

06.09.2017 22:41

Občané si již zvykli na pravidelné scény, které se odehrávají před každými volbami a na často používané fráze a sousloví, užívané s železnou pravidelností a to vždy těsně před konáním voleb do Poslanecké sněmovny.

Fleischer (SPR-RSČ ): Předvolební divadlo
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Tak nám před volbami začali stávkovat odbory. Odboráři z veřejného sektoru vyhlásili dnes stávkovou pohotovost na podporu svého požadavku na růst platů. Ke školským odborům, které do stávkové pohotovosti vstoupily už v úterý, se tak připojily i odbory úřednické, zdravotnické, hasičské či policejní - celkem 13 svazů. Novinářům to řekl šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. A samozřejmě v době kauzy OKD, kde šlo mj. o 40 000 bytů se škodou 6 miliard, kde desetitisíce nájemníků přišly o předkupní právo. A těsně před volbami Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odboráře, slavnostně a s avízem na všechny novináře, podpořil.

Jak dojemné. Učitelé a státní ouřadové byli celé 4 roky spokojeni a najednou si nějak uvědomili, že jim chybí 15 % z jejich dosavadního platu. A tak se dramatizuje a dělá se napětí. Platy jsou zajímavé téma a stávková pohotovost odvádí pozornost. Vždyť koho by nezajímaly peníze, které dostane za svoji práci. Jen mě mimochodem napadá, koho zajímají mzdy prodavačů, členů ostrahy, číšníků, recepčních, holičů, kuchařů, zedníků, podlahářů, obkladačů a dalších a přitom právě tito lidé jsou nejpočetnější a tvoří většinu koupě neschopné populace v ČR. Jejich mzdy už nikoho nezajímají. Hovoří se o úřednících a samozřejmě se nezapomene na soudce, protože ti jsou ve světoznámém českém dluhovém průmyslu nejdůležitějším článkem. Přidali se hasiči a policisté, aby nikdo neměl námitky, protože většinou tito lidé mají své platy zaslouženě a často lidem pomáhají. Vždyť který zloduch by nepřál záchranářům a hsičům? Tradičně slyšíme dvě známá předvolební slova „platy učitelů“ jakoby to byla nejvíce obětovaná skupina českých pracujících lidí. Nemám osobně nic proti učitelům, ale je tu „ale“ v podobě stížností rodičů dětí právě na učitele a to v oblasti působení na děti a studenty a v oblasti čiré politické propagandy, zejména ve prospěch multi-kulti politiky a některých konkrétních politických stran, nejčastěji je to TOP09 a ODS. Učitelé provádí propagandu, která má dělat z dětí nacvičené roboty a těmto lidem máme ze svého přidávat peníze? Navíc se obávám, že to nejsou právě učitelé, kdo je existenčně nejvíce ohrožen i když pracuje, ale budiž. Budiž jim dopřáno, ovšem za podmínek absolutní nestrannosti a za podmínek, kdy učitel nesmí propagovat vůbec nic a to ani často propagovaný islám v českých školách.

Celá šaráda kolem stávkové pohotovosti se tedy točí kolem státního sektoru a soukromý opět nikoho nezajímá. Hrubé měsíční platy učitelů v ČR byly pro mateřské školy: 23 116 Kč, základní školy: 27 690 Kč a střední školy: 28 649 Kč a VŠ profesor: 32 500 Kč. Netvrdím, že je to zázrak v porovnání s cenovými hladinami v ČR, jen mě zaráží neustálá pozornost, která je kladena právě na učitele, nikoliv na 65 % zbývajících zaměstnanců nejen v státním, ale především ve více zastoupeném soukromém sektoru.

Drzost parlamentních politiků z politopadových politických stran roste. Neštítí se zneužít potřeb pracujícího člověka a neštítí se upřednostnit ty, kteří mohou těmto politikům pomoci před volbami nejvíce. Učitelé, policie… Do voleb chybí 45 dnů. Parlament řeší vydání poslanců ANO a policie řeší kauzu premiéra Sobotky.  Média jsou plná stávkové pohotovosti a tradičně před volbami se jedná o – platech učitelů. Čeho budeme ještě svědky, co ještě hodlají dnešní parlamentní politici zneužít, jen aby udrželi svá dobře placená místa v Poslanecké sněmovně a vládě?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…